Mobile Menu

Kymijoki 1200 x 800
Kymijoki

Rintaa röyhistellen voimme ylpeillä: Kymijoki on Etelä-Suomen paras lohijoki. Vanha rajajoki on myös virkistyspaikka, jonka äärelle voi vetäytyä, kun mieli kaipaa arjesta irti. Mikä on sinulle mieluisin tapa kohdata Kymijoki?

Koskenlasku Kuva: Jukka Koskinen

Koskenlasku

Käy rohkeasti kohti villinä virtaavia kuohuja. Kisko turvavarusteet päälle. Lastaa kumivene täyteen kavereita. Suunnista kohti seikkailua, jossa kaikki taatusti kastuvat, mutta tekevät sen naama iloisessa virneessä. Kymijoella koskien kuohuihin sinut laskettelee SeikkailuviiKari ja Erämys-Keisarinkosket Oy.

Melomassa Kuva: Jukka Koskinen

Melonta

Laske läpi pauhaavien koskien. Kiemurtele pitkin rauhallisia vesiä. Kuuntele luonnon komeita ääniä. Rantaudu laavulle ja nauti vahvistavat eväät. Vietä vaikka useampi päivä melontareiteillä virtaavan veden pauloissa. Melomaan sinut opastaa ja kanootit vuokraa SeikkailuviiKari ja Erämys-Keisarinkosket Oy.

Perhokalassa Kuva: Jukka Koskinen

KALASTUS

Ota onkeesi ja vedä kahluusaappaat jalkaan. Uita siimaa Siikakoskella. Kalasta keisarin kesähuvilalla Langinkoskella. Kadehdi kaverin saalista Korkeakoskella. Ota sitten #kalakuva ja laita kaverit somessa kadehtimaan sinua. Tutustu Kymijoen kalastuskohteisiin, kuten Keski-Kymen erityiskalastusalueeseen, Langinkosken perhokalastusalueeseen, Korkeakosken kalastuslaituriin ja Siikakosken alueeseen sekä kalastusyrityksiin.

Koskiuinti Kuva: Titta Halloran

KOSKIUINTI

Pujottaudu märkäpukuun ja kahlaa kohti kuohuja. Antaudu virran vietäväksi. Katso kun maisema kieppuu silmissä. Älä pidätä hengitystäsi, ainakaan liian kauan. Ajaudu suloiseen poukamaan. Hymyile loppupäivä. Koskien pärskeisiin pääset uimaan opastetusti SeikkailuviiKarin ja Erämys-Keisarinkosket Oy:n johdolla. Katso myös miten esimerkiksi treffejä voi viettää koskessa uiden ja Kymijoella seikkaillen.

Kymijoen ulkoilureitit Kuva: Jukka Koskinen

ULKOILUREITIT JA TAUKOPAIKAT

Kumman valitset, polkupyörän vai lenkkarit? Varrella Kymijoen virran odottavat mielettömät maisemat. Pingo pitkin polkuja, rullaa rauhallisesti maisemassa. Pidä välillä tauko, ja jatka matkaa niin pitkälle kuin polku vie. Kävele, juokse tai pyöräile Kymijoen koskikierros.