Virolahden matkailun kehittämishanke käynnistyi

Visit Kotka-Hamina ja Virolahden kunta ovat yhdessä käynnistämässä toimenpiteitä, joilla tuetaan koronapandemiasta ja Venäjän epävakaasta tilanteesta kärsivien matkailu- ja palveluyritysten uudistumista ja kehittymistä. Tähän pyritään mm. digitaalisten ratkaisujen avulla, kuten uuden palvelualustan suunnittelulla ja käyttöönotolla sekä tuotteistamalla uusia palveluita potentiaalisille asiakasryhmille. Toimenpiteillä tuetaan yritysten kasvua, olemassa olevien työpaikkojen säilymistä ja edesautetaan uusien työpaikkojen syntymistä.

Kokoonnuimme yhdessä alueen matkailu- ja palveluyritysten edustajien kanssa keskustelemaan siitä, kuinka Virolahden matkailua voitaisiin yhdessä lähteä kehittämään eteenpäin. Istuimme iltaa Zsar Outlet Villagessa Vaalimaalla ja vieraanamme oli Virolahden kunnanjohtaja Veli-Matti Pulli sekä Tuomo Meretniemi, innostava ja inhimillinen erikoistilanteiden ja epävarmuuden kokemusasiantuntija.

Veli-Matin pitämän tilannekatsauksen ja Tuomon inspiroivan puheenvuoron jälkeen keskustelu lähti mukavasti käyntiin ja tunnistimme yhdessä alueen potentiaalin monenlaisten uusien matkailuelämyksien tarjoamiseen, jotka perustuvat alueen upeaan luontoon, mielenkiintoiseen historiaan ja sijaintiin, ihmisten aitouteen sekä paikallisiin omaleimaisiin elämyksiin. Lisäksi Visit Kotka-Haminan Virolahden matkailun kehittämishankkeen projektipäällikkö Mikko Kiirikki kertoi toimijoille, mitä konkreettisia mahdollisuuksia tämä projekti tarjoaa alueen toimijoille oman toiminnan kehittämiseksi ja keskustelimme tulevien toimenpiteiden suuntaviivoista.

Oletko sinä kiinnostunut Virolahden matkailun kehittämisestä? Ole yhteydessä Visit Kotka-Haminan Virolahden matkailun kehittämishankkeen projektipäällikköön Mikko Kiirikkiin puh. +358 40 190 2503 mikko.kiirikki@cursor.fi.

Hanketta rahoitetaan osana Euroopan Unionin covid-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia.