Syyskuun yöpymiset lisääntyivät reilulla kolmanneksella

Syyskuun matkailutilastoista voimme lukea ilahduttavia uutisia. Kotkan, Haminan ja Loviisan seudulla rekisteröidyt yöpymiset lisääntyivät syyskuun aikana 35%. Syyskuun luku 28 300 yöpymistä on tähän saakka suurin mitattu syyskuun yöpyjien määrä seudulla.

Lukujen tarkempi tarkastelu paljastaa, että noin viidesosa yöpyjistä saapui seudulle ulkomailta, ja heistä enemmistö Virosta ja Puolasta. Tämän vuoden aikana ulkomailta tulleiden yöpyjien määrä on kasvanut yhteensä 50%. Kotimaisten yöpyjien määrä kasvoi syyskuussa 23%.

Kaikki maksullinen yöpyminen mukaan luettuna mm. Airbnb- ja Vrbo-majoitus, joihin ei rekisteröidytä, kasvoi yhteensä 39% edellisvuoden vastaavaan aikaan verrattuna, ja näitä yöpymisiä kertyi yhteensä 37 000. Rekisteröity majoitusmyynti kasvoi niin ikään uuteen huippuunsa syyskuun 2,3 miljoonalla eurolla.

Tämä positiivinen trendi on ollut nähtävillä Visit Kotka-Haminan verkkosivujen kävijämäärätilastoissa, sillä sekä ulkomaalaisten että kotimaisten verkkosivuvierailujen määrät ovat kasvaneet tämän vuoden aikana 50%. Suunnitelmallinen ja pitkäjänteinen digitaalinen markkinointi kerää yhä enenevissä määrin kiinnostuneita vierailijoita sekä Visit Kotka-Haminan verkkosivuille että sosiaalisen median kanaviin useista Euroopan maista, kuten esimerkiksi Ruotsista, Virosta ja Saksasta. Kesällä Ruotsiin suuntaamamme digitaalisen kampanjan ansiosta joka kymmenes vierailu verkkosivuillamme tuli Ruotsista, ja sivuston kieliversioiden työstämisen johdosta sivustolle tulee nyt myös huomattavasti enemmän orgaanista liikennettä erityisesti ulkomailta.

Paikan päällä Kotkansaarella sekä Merikeskus Vellamossa että Original Sokos Hotel Seurahuoneella tilanne on niin ikään pantu merkille. Juuri World Luxury Hotels -gaalassa palkitun Kotkan Seurahuoneen hotellipäällikkö Pasi Pekkanen sanoo, että hotelliasiakkaita on riittänyt ja erityistä kiitosta omien palvelujensa lisäksi he saavat asiakkailta kertoessaan vierailuvinkkejä seudulle. ”Syyskuu oli erityisen hyvä tänä vuonna. Työhön liittyvä matkustaminen normalisoitui ja vapaa-ajan matkustaminen on ollut vielä syksylläkin merkittävässä osassa, erityisesti viikonloppuisin”, Pasi kertoo.

Huippulaadukkaasta ja runsaasta näyttelytarjonnastaan tunnettu Vellamo puolestaan on seudun kestosuosikki ja ykkösvierailukohde kaiken ikäisten keskuudessa. Vellamolle on tärkeää olla vastuullinen matkailukohde, ja museot palkittiinkin juuri Green Key -vastuullisuussertifikaatilla. ”Syyskuussa näyttelyissä on riittänyt vilinää. Ihastusta herättää Kohtalona Ruotsinsalmi, jossa sukelletaan meritaisteluiden, hylkyjen ja linnoituskaupungin tunnelmiin. Myös metsäteollisuudelle ja sen tekijöille kunniaa tekevä Puun vuoro sekä Ateneumin maisemamaalauksia esittelevä Ihanuuksien ihmemaa ovat kiinnostaneet vierailijoita”, Merikeskus Vellamon tiedottaja Marja Puukka kertoo.

Joko sinä olet kokenut nämä Itärannikon elämykset? Tule tutustumaan!

Matkailutilastot meille tarjoaa Visitory.io.