Itärannikolle matkustetaan yhä useammin ulkomailta

Tuoreista matkailun tilastoista näemme, että ulkomaalaisten matkailijoiden osuus seudullamme kasvaa edelleen. Heinäkuussa heidän osuutensa rekisteröidyistä yöpymisistä kasvoi edellisvuoteen verrattuna 210 prosenttia. Alkuvuoden tilastot näyttävät, että eniten seutumme kiinnostaa ruotsalaisia (+407%), virolaisia (+53%) ja saksalaisia (+28%) matkailijoita.

Heinäkuussa 2022 Kotkan, Haminan ja Loviisan seudun rekisteröityneet yöpymiset vähenivät 14 prosenttia vuoden 2021 heinäkuuhun verrattuna, mutta vuositasolla matkailijamäärät ovat pysyneet samoissa lukemissa. Tammi-heinäkuun 2022 yöpymiset vähenivät vain noin prosentilla edellisvuoden vastaavaan aikaan nähden. Kotimaisten matkailijoiden määrä alkuvuoden aikana on vähentynyt neljällä prosentilla ja ulkomaalaisten lisääntynyt 35 prosentilla.

Kotkan Mussalossa sijaitsevan viiden tähden lomakeskuksen Santalahti Resortin Jukka Markkola kertoo, että Santalahdessa on kesällä 2022 käynyt runsaasti matkailijoita. ”Täällä on ollut hyvä meininki. Ryhmämyynti käy hyvin, lomailijoiden sesonki jatkuu mukavasti ja keskieurooppalaiset ovat myös palanneet koronatauolta.”

Kotkan, Haminan ja Loviisan matkailun markkinointitoimenpiteissä rajojen aukeamista ennakoitiin kansainvälisille markkinoille suunnatulla digimainonnalla ja tulevina kausina näitä toimia aiotaan edelleen vahvistaa. Kotimaan matkailijat ovat oppineet viime vuosina löytämään kohteita myös omasta maasta, mutta luonnollisesti suomalaisten lomailuun kuuluu myös ulkomaanmatkailu. Tulevien kausien aikana tuommekin yhä vahvemmin ainutlaatuista seutuamme tunnetuksi myös kansainvälisillä markkinoilla.

Matkailun tilastot tarjoaa Visitory.io-palvelu.