Wanhan Ajan Joulukoteja, joulumarkkinoita ja erityisherkkuja joulupöytään Loviisassa

Loviisan kapeilla kujilla voi helposti solahtaa joulufiilikseen etenkin 4.-5.12., jolloin 14 yksityiskotia on avoinna yleisölle Wanhan Ajan Joulukodit -tapahtumassa.

Tunnelmaa menneen maailman jouluista löytyy Loviisan kaupunginmuseosta eli Komendantintalosta, joka on koristeltu eri historiallisten ajanjaksojen jouluperinteiden mukaisesti.

Joulumarkkinatunnelmaa on tarjolla 4.-5.12. Laivasillan joulumarkkinoilla ja Strömforsin ruukin joulutapahtumassa sekä Loviisan torilla 9.12. (kello 7-16).

Markkinoiden lisäksi ainutlaatuisia herkkuja joulupöytään ja lahjaksi löytyy Bistro & Butik Kronanista sekä Malmgårdin kartanon kartanopuodista.

– Kronanin omat brändituotteet, joita saa vain meiltä kuten hillot ja teet ovat mainio lahjavinkki ja joulupöydän suosikkeja. Meillä on myös tusina erilaisia glögejä, Mitäpä jos kokeilisit tänä jouluna The Spice Treen viikunakonjakki- tai kirsikkasuklaaglögiä, vinkkaa Bistro & Butik Kronanin yrittäjä Mia Heijnsbroek-Wirén.

Valikoimissa on myös omistajan maahantuomia belgialaisia suklaita ja hollantilaisia juustoja. Bistro Kronanin glögipannu on kuumana koko joulukuun. Bistro & Butik Kronan, Aleksanterinkatu 2. Pöytäväraukset joululounaalle: info@degerbygille.fi tai 040-779 6611

Joululounas on tarjolla Mia Heijnsbroek-Wirénin uusimmassa mutta Loviisassa perinteisessä ravintolassa Degerbyn Gille:ssä. Lounas tarjolla 14.-16.12. ja 21.-22.12. kello 11-15, Degerby Gille, Degerbyntie 6.

Malmgårdin kartanopuodista löytyy maistuviin perinneherkkuihin aineksia, joista suosituimmat myydään aina loppuun.

– Malmgårdin omista aronioista perinteisellä reseptillämme tehty glögitiiviste sekä piparkakkujauhesekoituksemme ovat joka joulun kestosuosikkeja ja tuotteet myydään loppuun aina ennen joulua, kertoo Malmgårdin Henrik Creutz.

Jos haluaa nauttia samanlaista joulupuuroa kuin Malmgårdin kreivisuku, kannattaa puuro keittää Malmgårdin luomuohraryyneistä. Paketti sisältää kolme joulupuuroreseptiä.

Malmgårdin panimon tuotteista Jouluoluen lisäksi Henrik Creutz suosittelee spelttiolut Malmgård Dinkeliä sekä täyteläisen hedelmäistä nautiskeluolut Belgeä. Kartanopuoti on avoinna ti-pe 10-16, pe 10-18 ja la-su 11-16.