Valotaidetta, markkinoita ja Suuri Jouluseikkailu Haminan linnoituksen joulussa 3.12. - 2.1.

Haminan Raatihuoneentori saa 3.12. upean, viime vuodelta tutun jouluvalaistuksen. Torilla on myös karuselli ja myyntikojuja. Torin laidalla on elämyksiä monille aisteille ja kaiken ikäisille.

Tanelinkulmana tunnettu Aladinin suvun kaupunkipalatsi kutsuu koko perheen Suureen Jouluseikkailuun, joka on tarinallinen 20 minuutin elämyskierros Lumikuningattaren maailmaan Taikametsään ja Korvatunturille. Tanelinkulmassa on myös joulupuoti sekä tonttujen askartelupaja, jonne on vapaa pääsy. Liput kannattaa varata ennakkoon.

Haminan historialliset asukkaat heräävät eloon ortodoksisen kirkon puistossa Alexander Reichsteinin valoinstallaatiossa päivittäin 17-20. Haminan Fredrikinkadulla aikoinaan sijainneen hotelli Meyerin ikkunoissa voi nähdä varjokuvina hotellin jouluvieraita päivittäin illan hämärtyessä kello 22.00 asti.

Joulupukkia pääsee tapaamaan Hamina Bastionin Wanhan Holviston Pihajoulussa lauantaina ja sunnuntaina 11.-12.12. kello 10-16. Joulupukilla on joulumarkkinatapahtumassa paja. Muita joulumarkkinoita ovat Kauppiaantalomuseon Annan Narinkat lauantaina 4 joulukuuta kello 12-16 ja kauppatorin perinteiset Tuomaan markkinat lauantaina 21. joulukuuta kello 8-18.

Joulukalenteri-ikkunat Haminan linnoituksen vanhoissa taloissa avautuvat tänäkin vuonna; 1.-24.12. kello 18 avautuu yksi uusi ikkuna. Katso tapahtuman Facebook-sivulta tarkempia tietoja.

Raatihuoneentorin jouluvalaistus jatkuu vuodenvaihteen yli 2. tammikuuta asti. Tarkemmat tiedot tapahtumista löytyvät verkkosivuilta: haminafestivals.fi ja hamina.fi/tapahtumat.