Tule fiilistelemään Soihtujen iltaa Strömforsin ruukkiin

Syksyisistä maisemista ja tunnelmista pääset nauttimaan tulevana lauantaina 30.10. itäuusimaalaisen ruukkiperinteen mekassa, kuvankauniissa Strömforsissa. Tiesitkö, että kuluneen kesän 100 syytä matkustaa Suomessa -kampanjassa Strömforsin ruukki ylsi maamme kymmenen suosituimman vierailukohteen joukkoon? Nyt sinulla on täydellinen tilaisuus päästä tutustumaan tähän mahdottoman söpöön ruukkikylään.

Vain tunnin ajomatkan päässä pääkaupunkiseudulta itään, huikean viitenä haarana Päijänteestä laskevan Kymijoen läntisen haaran varrella taottiin ainakaan rautaa vesivasaralla, joka sai voimansa joen virtauksesta. Kylää kehitti nuorena leskeksi jäänyt rautarouva Virginia af Forselles jopa 57 vuoden ajan 1800-luvun alkupuolella – aikana jolloin naisia ei vielä paljonkaan nähty johtotehtävissä. Hänen ansiostaan ruukki kukoisti ja kehittyi muotoonsa, jossa se on säilynyt tähän päivään saakka.

Soihtujen iltana lauantaina 30.10. klo 16-20 pääset kokemaan tämän ainutlaatuisen ruukkimiljöön tunnelman. Tarjolla on taontanäytöksiä maamme ainoalla edelleen toimivalla vesivasaralla, herkkupuotien antimia, elämyksiä, taidenäyttely, kirpputori, karaokea, intialaista päähierontaa, ostoksia, elävää musiikkia ja uniikkia ruukkikylän tunnelmaa.

Wanhan Navetan Kahvilassa maistelet kotitekoisia suolaisia ja makeita paloja lempijuomasi kera, lampaantaljojen ja vilttien syleilyssä, ja ostat mukaasi lisäaineettomia paikallisen yrittäjän valmistamia täysmehuglögejä, hilloja ja muita luonnon raaka-aineista valmistettuja tuotteita sisäiseen ja ulkoiseen hyvinvointiin. Viereisellä Tallin Vintillä tutustut seitsemän taitelijan teoksiin ja Ravintola Ruukinmyllyssä nautit kolmen ruokalajin syysmenun. OhMyCoffee-kahvivaunusta nappaat mukaasi kahvin ja Kyläyhdistyksen kojusta grillimakkaraa. Pajakahvilassa vietät leppoisasti aikaa virvokkeiden äärellä. Soihtujen iltana avoinna ovat mm. A’la Talli, Axel & Ida, Roseborg, Tallin puoti, Virginia-puoti, Ravintola Fellmanni, Escape Room Strömfors, Letkutornin kirppis ja Luontopuoti.

Tule mukaan nauttimaan syysillasta Strömforsin ruukkiin!