Pertsa ja Kilu on lyönyt itsensä läpi maailmalla

Taavi Vartian käsikirjoittama ja ohjaama Pertsa ja Kilu -elokuva on myyty useaan eri maahan ympäri Eurooppaa ja se on kutsuttu mukaan useille kansainvälisille elokuvafestivaaleille. Elokuva on ollut kotimaassa tämän vuoden katsotuin koko perheen elokuva.

Pertsa ja Kilu -elokuva, joka kulkee maailmalla nimellä Finders of the Lost Yacht on myyty useaan eri maahan Euroopassa. Elokuva on tähän mennessä myyty Ranskaan ja sen kielialueille eri puolille maailmaa sekä hollanninkielisille alueille Alankomaihin, Belgiaan ja Luxemburgiin. Lisäksi elokuva on myyty Viroon ja viimeisimpänä Turkkiin.

Elokuvan myynnistä vastaa berliiniläinen mediamyyntiyhtiö Media Move. Myyntiagentti Justyna Koronkiewiczin mukaan elokuvalla on hyvät edellytykset levitä laajalti eri puolille maailmaa.

”Elokuva on korkeatasoinen ja kansainvälisesti uskottava koko perheen seikkailuelokuva, jossa on vauhtia ja koskettavuutta myös vanhemmille katsojille”, kertoo Koronkiewicz.

Pertsa ja Kilu -elokuva on kutsuttu myös mukaan monille kansainvälisille elokuvafestivaaleille mm. Belfast Film Festival, Cinekid Festival Amsterdam, RIGA International Film Festival sekä Chicago International Children’s Film Festival. Elokuva on festivaaleilla mukana kilpasarjassa.

”Pertsa ja Kilu -elokuva on kerännyt runsaasti katsojia rajoituksista huolimatta. Elokuva jatkaa lokakuussa elokuvateattereissa kautta maan, ja salit tulevat varmasti täyteen – erityisesti syyslomalla, jolloin perheet ovat liikkeellä elokuvateattereissa. Hyvät tarinat matkaavat myös rajojen ulkopuolelle niin kuin tässäkin tapauksessa”, kertoo Nelonen Median kotimaisten elokuvien päällikkö Antti Luusuaniemi.

Elokuvatrilogian jatko-osan kuvaukset käynnistetään mahdollisesti jo talvella 2022. Nelonen Media toimii levittäjänä myös tulevissa elokuvissa.

Kaikkien aikojen Pertsa ja Kilu on itsenäinen 2. osa tekeillä olevaan trilogiaan. Se jatkaa kesällä 2020 Kotkassa kuvatun ensimmäisen elokuvan tematiikkaa ystävyydestä, rohkeudesta, kekseliäisyydestä ja mielikuvituksen voimasta. Kun ensimmäisessä osassa Pertsa ja Kilu pääsivät kadonneen huvijahdin ja pankkirosvon jäljille, kaksikko ajautuu jälleen osaksi yhä vauhdikkaampaa seikkailua sekä huikeita tilanteita. Kaikkien aikojen Pertsa ja Kilu yhdistelee laajemmin elementtejä romaaneista Pertsa ja Kilu merellä, Pertsa ja Kilu kippareina sekä Saaresta nousi savua.

Keskitymme tuomaan jatko-osaan modernin ja samalla ajattoman tarinan, joka kunnioittaa alkuperäisten tarinoiden henkeä. Kuten trilogian ensimmäisessä osassa, tässäkin on mukana toisaalta 50-luvun romantiikkaa, mutta samalla 2000-luvun stilisoituja näkymiä – oleellista on pitää kerronta hillitysti irti ympäröivästä realismista. Kaikki on mahdollista, kun kehys on sopivan fiktiivinen ja irrallinen nykypäivän arjesta”, toteaa käsikirjoittaja ja ohjaaja Taavi Vartia.

Pertsa ja Kilu -elokuvatrilogian ensimmäinen osa on ollut kotimaassa vuoden katsotuin koko perheen elokuva. Tähän mennessä elokuvan on nähnyt yli 60 000 katsojaa.

Elokuvan tekemiseen osallistui huikea määrä paikallisia osaajia, yrityksiä, yhteistyökumppaneita, vapaaehtoisia sekä ennen kaikkea mahtavia näyttelijöitä ja elokuva-alan osaajia. Kesäseikkailu kuvattiin kokonaisuudessaan Kotkan ja Haminan seudun merellisissä maisemissa, ja osana Cursoria toimiva Kaakon elokuvakomissio on yksi sen pääyhteistyökumppaneista.

Pertsa ja Kilu perustuu Väinö Riikkilän Pertsa ja Kilu -kirjasarjan romaaniin Viimeiset kaanit. Siinä kuullaan Kymi Sinfonietan musiikkia, jonka on säveltänyt Panu Aaltio.

Elokuvan teon ohessa Pertsa ja Kilu ehtivät tekemään myös seutuvideoita matkailukohteistamme. Katso ne täältä: