Kokeile kylmävesiuintia Marina Cafe Laiturissa Kotkassa

Kylmävesiuinti antaa energiaa ja vähentää stressiä. Näin uskovat monet kylmävesiuinnin aktiiviset harrastajat. Laji on vahvasti addiktoivaa; moni jää kylmän veden koukkuun ensimmäisestä kokeiluista.

Marina Cafe Laiturissa saunat lämpiävät kylmävesiuijille arkisin kello 15-21 ja viikonloppuna 12-21. Aamuisin 7-10 välillä voi uida ilman saunaa.

Marina Cafe Laiturin saunoja hoitava talonmies Kari Jalkanen antaa vinkkejä kylmävesiuintiin 20 vuoden kokemuksella.

”Kannattaa rohkeasti kokeilla. Ensimmäisellä kerralla aluksi hengitys salpautuu, mutta kylmään veteen tottuu nopeasti. Suosittelen käymään useita kertoja saunassa ja vedessä”, Jalkanen neuvoo.
Tärkein varuste on uimapuku. Marina Care Laiturissa on lämpömatot, joten tossuja ei välttämättä tarvita. ”Saunahattu tai muu päähine on hyvä, koska lämpöä poistuu pään kautta kehosta. Ei kannata olla vedessä liian pitkään. Kerran olin viisi minuuttia ja se on liikaa”, Jalkanen sanoo.

Urheiluliikkeissä myydään kylmävesiuintiin soveltuva neopreenihanskoja ja -tossuja.

Kylmävesiuinti sopii lähes kaikille.

”Vanhimmat uimarimme ovat yli 80-vuotiaita. Monet vanhemmat tuovat mukanaan pienen lapsensa, jonka kastavat veteen.  Tämä on myös sosiaalinen harrastus, lauteilla syntyy kiinnostavia keskusteluja ja uusia tuttavuuksia.”