Koe unohtumaton koskiseikkailu!

Kymijoen kosket tarjoavat sopivasti haastetta ensimmäistä kertaa koskea laskevalle. Moni ensikertalainen myöntää jännittäneensä melkoisesti mutta reilun tunnin koskenlaskuretken jälkeen lähes jokainen haluaisi kokea elämyksen heti uudelleen.

Retkellä lasketaan kolme koskea. Lihasvoimaakin vaaditaan, sillä koskeen mennään meloen, oppaan ohjeiden mukaan. Koskien väliset jokiosuudet voidaan meloa tai kulkea moottorikyydillä.

Jos et halua kastua, valitse jokiristeily, jolla voit nauttia maisemista kumiveneen kyydissä.

Jokielämykset ovat turvallisia; mukana on aina koulutettu opas ja osallistujilla on pelastusliivit ja turvakypärä. Samoissa varusteissa sujuu myös koskiuinti, joka on käytännössä kelluntaa kalliopohjaisessa virrassa, jossa on noin puoli metriä vettä.

Erämaatunnelmaa kaupungin kyljessä

”Ikään kuin Lapissa olisi”, sanovat monet Kymijoella koskenlaskussa käyneet. Moni yllättyy, että 20 kilometrin päässä Kotkasta pääsee tällaisiin erämaamaisemiin, jossa ei ole kuin muutamia mökkejä ja vain luontoa ja hiljaisuuta, kertoo Erämys Keisarin Kosket Oy:n yrittäjä Sauli Orimus. 

Jokimaisema on paikoitellen eksoottisen epätyypillinen Suomi-maisema; aivan joen reunalla kasvavat lehtipuut kaareutuvat veden päälle ja saavat maiseman näyttämään erehdyttävästi trooppisten ja subtrooppisten vyöhykkeiden mangrovesuolta.

Erämyksen elämyksiin kuuluu aina myös nokipannukahvi ja lisätilauksesta Sauli Orimus loihtii maukkaan loimulohiaterian tai vaikkapa rosvopaistin.

– Lumoavaa jokimaisemaa ja upeaa auringonlaskua voi ihailla majoittumalla lasiseinäiseen Aurora Hutiin tai kesän uutuuksiimme eli aivan joen rannassa sijaitseviin Laawu-mökkeihin, joiden joen puoleinen seinä on lasia, Sauli Orimus kertoo.

Koskenlaskun ikäraja on 5 vuotta. Laskettavien koskien luokitus on kakkosaste.