Kevääseen kuuluu Kotka-päivä

Toukokuussa on tapana juhlia keväistä Kotkaa, ja niin tehdään tänäkin keväänä. Perjantaina 20.5. Kotka-päivä kerää kotkalaiset ja Kotka-fanit Karhulan torille, Kotkansaarelle ja Sunilaan nauttimaan keväästä.

Viihdettä, taidetta ja designia

Karhulan torilla saa kevätkansa nauttia Kymisinfoniettan soitannosta, tanssiesityksistä ja muista tapahtumista myyntikojuilla kiertelemisen ohessa. Sinulla selviää myös se, mikä on Lohisoitto. Kotkansaarella pyörivä kansainvälinen elokuvafestivaali lisää mukavasti tapahtumatarjontaa läpi koko viikonlopun.

Kotka-päivä sopii erinomaisesti myös Aino ja Alvar Aallon Sunilaan tutustumiseen, sillä alueella on avoimet ovet sekä entiseen tehtaanjohtajan kotiin Kantolaan, että alueen asuntoihin. Sunila vetää puoleensa arkkitehtuurin ja designin ystäviä kaikkialta maailmasta ja on listattu ehdolle maailmanperintökohteiden joukkoon, joten jos et ole vielä tutustunut, niin kannattaa ehdottomasti! Aaltojen suurinta toteutunutta kokonaisuutta esiteltiin aikoinaan maailmannäyttelyissä ja alueella on monia herttaisia ajan designilla sisustettuja majoituskohteita ja yksityisasuntoja, joista sisustuslehdetkin tekevät juttuja.

Pitsaa, puistoja ja possoja

Jokaiseen menestystapahtumaan kuuluu hyvä ruoka eikä Kotka-päivä ole poikkeus. Sunilassa paistetaan perjantaina maailman ensimmäinen Sunila-pitsa ja silloin selviää mitä aineksia rouhean Sunilan kaupunginosan pitsaan oikeutetust kuuluu. Tiesithän muuten, että Karhulan sekä Kotkansaaren torit ovat ne ainoat paikat maailmassa, josta saat aitoa kotkalaista possoa, aidolla kotkalaisella tavalla nautittuna lauantaiaamun toritunnelmassa. Lähde liikkeelle hyvissä ajoin niin ehdit maistaa molemmat ja päättää suosikkisi.

Kotka-päivä kannattaakin laajentaa koko viikonlopun kaupunkilomaksi, varata majoitus etukäteen ja yhdistää reissuun puistokierros maamme puistopääkaupungissa ja meriretki upealla Itäisellä Suomenlahdella. Kuulimme, että Varissaaren Vaakku Ravintola on avannut ovensa jo kesäkaudelle. Vaakku on ihan must paikallisten keskuudessa, joten käythän sinäkin!

Tervetuloa Kotka-päivään! Miä ❤️ Kotka