Koskenlaskua, kalastusta ja rosvopaistia

Koe kaakon luonto Erämyksen kauniissa maisemissa Kymijoen varrella. Joki on yksi Suomen parhaista kalastusjoista. Pääset kokemaan aidon erämaan ja jokivarren rauhan sekä kokeilemaan perinteisiä suomalaisia kesäharrastuksia kuten koskenlaskua ja kalastusta.

Koskenlaskua villillä joella
Koe villi koskenlaskuhaaste Kymijoella. Koskenlasku on täysin turvallista kokeneiden oppaiden kanssa. Vauhdikkaan koskenlaskun sijaan voi kokeilla myös rentouttavaa melontaa joella.

Kalasta ja rentoudu joella Venäjän tsaarien tapaan
Kymijoki on yksi Suomen pisimmistä joista. Seudun kaunis luonto lumosi aikoinaan Venäjän tsaari Aleksanteri III:n, joka rakennutti itselleen kalastusmajan Kymijoen varteen vuonna 1889. Erämyksellä pääset kokeilemaan omia kalastustaitojasi.

Sauno joen rannalla
Kalastuksen ja koskenlaskun jälkeen on aidon suomalaisen saunan vuoro. Vilvoittelemaan pääsee kuistilla katsellen virtaavaa jokea ja rauhoittumaan juoman ääreen hetkeksi. Rentoudu ja nauti olostasi kauniissa ympäristössä.

Maista suomalaisten metsästäjien muinaisia ruokalajeja
Erämyksellä pääsee maistamaan perinteistä rosvopaistia, joka on ikivanhaan tapaan maakuopassa paistettua lihaa. Lihaa on kypsennetty näin kautta aikojen ja rosvopaisti on tunnettu etenkin metsästäjien suosikkina. Tarina kertoo, että rosvopaisti on alkujaan peräisin Mongoliasta, josta mongolialaiset soturit toivat sen mukanaan Eurooppaan. Totta tai ei, voi olla varma, että paisti on herkullista. Ateriaan kuuluu myös avotulella loimutettua lohta. Loimutus on toinen vanha perinteinen suomalainen ruoanvalmistustapa.