Ai­nut­laa­tui­nen Arktika 🦅

Miljoonat vesilinnut muuttavat itäisen Suomenlahden kautta pesimäpaikoilleen arktiselle tundralle vuosittain toukokuun aikana. Kaakkois-Suomen rannikolla sijaitseva luonnonkaunis Virolahti tarjoaa luontoharrastajalle koko Euroopan parhaimman paikan seurata tätä upeaa massamuuttoa, ja kerääkin sankan joukon luontoharrastajia sekä kotimaasta että ulkomailta Virolahden rannoille aina toukokuussa.

13.-29.5.2022 järjestettävä Arktika sisältää paljon nähtävää ja tekemistä niille, jotka nauttivat luonnon ihmeistä. Tule sinäkin ihmettelemään tätä luonnon huikeaa näytelmää! Tässä ykkösvinkkimme keväisen luonnon parissa fiilistelyyn. 🦅

Tapahtuman tukikohtana toimii Arktika-keskus Leerviikin virkistysalueella (Leerviikintie 120, Virolahti), joka tarjoaa päivittäin kaikki tarpeelliset peruspalvelut: Arktika-näyttelyn, päivystävät lintuoppaat, infopisteen ja kahvilan. Viikonloppuisin Leerviikissä voit myös syödä aamiaisen ja lounaan, kuunnella mielenkiintoisia esityksiä ja shoppailla myyntipisteissä.

17-päiväinen ohjelma on huikean monipuolinen. Osallistu valokuvauskouluun ja katsasta Minna Pyykön taidenäyttely Bunkkerimuseolla. Tutustu lintulajeihin lintuoppaan avulla ja tutkiskele erilaisia kamera- ja optiikkavaihtoehtoja myyntikojuilla. Kuuntele tarinoita Euroopan ja Afrikan luontomatkoilta, ja silti sinulla on vielä tusinan verran muuta tekemistä valittavana Arktika-ohjelmasta.

Arktikan parasta antia ovat monipuoliset retket lähiluontoon. Patikoi opastetuilla retkillä Virolahden monipuolisessa metsämaastossa ja osallistu Arktika-purjehdukselle henkeäsalpaavan upealle itäiselle Suomenlahdelle. Purjehduksen kylkeen sopii mainiosti suussasulava ateria Klamilan Sataman Bistro & Bar Potkurissa kesään heräävän veneily-yhteisön sydämessä.

Keväisessä valossa kylpevät Virolahden merimaisemat ja sen puhdas luonto hurmaavat Arktika-väen vuosittain aina uudelleen. Ajaton maalaiselämä, raikkaat metsäpolut ja levolliset näkymät kumpuileville pelloille ja niityille jäävät mieliin ja antavat juuri sopivan aloituksen kesäkauden odotukseen.

Parasta Virolahdella on sen lumoava saaristo. Anna merituulen ja kimalluksen horisontissa saada sinut lomatunnelmaan. Vuokraa mökki meren rannalta tai saarelta ja nauti kauniista, puhtaasta saaristosta, sen auringonlaskuista ja -nousuista – ja lintuparvista, jotka lentävät ylitse katkeamattomana nauhana.

Katso Arktika-sivustolta lisätietoja tästä ainutlaatuisesta tapahtumasta ja selaa majoitusvaihtoehtoja verkkosivuillamme. Lisää vinkkejä majoitukseen löytyy Arktika-sivustolta ja lähiseudun kaupungit Kotka ja Hamina tarjoavat myös lisää erilaisia majoitusvaihtoehtoja lyhyen ajomatkan päässä.

Nähdään Virolahden rannoilla toukokuussa! 🦅