Ainutlaatuinen Arktika 🦅

Luonto herää kevääseen kun miljoonat muuttolinnut saapuvat Itäisen Suomenlahden rannoille toukokuussa

Miljoonat vesilinnut muuttavat itäisen Suomenlahden kautta pesimäpaikoilleen arktiselle tundralle vuosittain toukokuun aikana.

Itärannikolla sijaitsevat luonnonkauniit Virolahti ja Hamina tarjoavat luontoharrastajalle koko Euroopan parhaimmat paikat seurata tätä upeaa massamuuttoa, ja keräävätkin sankan joukon luontoharrastajia sekä kotimaasta että ulkomailta Itäisen Suomenlahden rannoille aina toukokuussa.

13.-28.5.2023 Virolahdella järjestettävä Arktika-tapahtuma sisältää paljon nähtävää ja tekemistä niille, jotka nauttivat luonnon ihmeistä. Tule sinäkin ihmettelemään tätä luonnon huikeaa näytelmää! Tässä ykkösvinkkimme keväisen luonnon parissa fiilistelyyn. 🦅

Tukikohtana kevätauringossa kylpevä Leerviik

Tapahtuman tukikohtana toimii Arktika-keskus Leerviikin virkistysalueella (Leerviikintie 120, Virolahti), joka tarjoaa päivittäin kaikki tarpeelliset peruspalvelut: Arktika-näyttelyn, päivystävät lintuoppaat, infopisteen ja kahvilan. Viikonloppuisin Leerviikissä voit myös syödä aamiaisen ja lounaan, kuunnella mielenkiintoisia esityksiä ja shoppailla myyntipisteissä.

Luontojoogaa ja tarinallinen metsäkonsertti

Koe kevääseen heräävä luonto Arktikan ainutlaatuisissa tapahtumissa. Tutustu lintulajeihin lintuoppaan avulla ja tutkiskele erilaisia kamera- ja optiikkavaihtoehtoja myyntikojuilla. Osallistu luontojoogaan ja nauti Kivitasku-konsertista historiallisen Pyterlahden louhoksen luontopolulla.

Kirjailija Anni Kytömäen ja viulisti Viola Räisäsen tarinallinen metsäkonsertti ”Kivitasku” perustuu Kytömäen Kivitasku-romaaniin. Konsertti järjestetään Pyterlahden louhoksella, jossa Kytömäki retkeili Kivitaskua kirjoittaessaan. Ja näiden jälkeen sinulla on vielä tusinan verran muuta tekemistä valittavana Arktika-ohjelmasta.

Perinnepurjelaivalla Itäiselle Suomenlahdelle

Arktika-risteilylle sinut vie perinnepurjelaiva m/aux Vivan

Arktikan parasta antia ovat monipuoliset retket lähiluontoon.

Patikoi opastetuilla retkillä Virolahden monipuolisessa metsämaastossa ja osallistu Arktika-purjehdukselle henkeäsalpaavan upealle Itäiselle Suomenlahdelle perinnepurjelaiva m/aux Vivanin kyydissä. Vastaavanlaisia aluksia Suomessa on vain 10 kappaletta.

Purjehduksen kylkeen sopii mainiosti suussa sulava ateria Klamilan Sataman Bistro & Bar Potkurissa kesään heräävän veneily-yhteisön sydämessä.

Linturetkelle Viikinkisaareen

Koe elämyksellinen linturetki Rakin Kotkan Viikinkisaarella

Tänä keväänä pääset elämykselliselle linturetkelle myös Haminan edustan Rakin Kotkan Viikinkisaarelle. Lauantaina 20.5. klo 9 Haminan Tervasaaresta Vikla-aluksella starttaavalla linturetkellä mukana ovat asiantuntija lintuopas Jukka Pekkala, Itämereen perehtynyt Ympäristökeskuksen erityisasiantuntija Seppo Knuuttila sekä WWF:n perustaja, ministeri Pertti Salolainen kertomassa Itämeren Viikinkihistoriasta.

Tunnin kestävällä merimatkalla nautit upeasta meriluonnosta ja Haminan saaristosta ja Rakin Kotkan ekologisella Viikinkisaarella patikoit upeassa saaristoluonnossa, seuraat lintujen muuttoa lintutornista ja nautit kalakeittolounaan. Jos et malta lähteä pois, ei hätää – saarella voi myös majoittua. Varaa matkasi etukäteen Vimpa Islandsin verkkosivuilta.

Nyt on aika nauttia keväästä!

Koe Itäisen Suomenlahden lumoavat auringonnousut

Keväisessä valossa kylpevät Virolahden ja Haminan merimaisemat ja sen puhdas luonto hurmaavat Arktika-väen vuosittain aina uudelleen. Ajaton maalaiselämä, raikkaat metsäpolut ja levolliset näkymät kumpuileville pelloille ja niityille jäävät mieliin ja antavat juuri sopivan aloituksen kesäkauden odotukseen.

Anna merituulen ja kimalluksen horisontissa saada sinut lomatunnelmaan Virolahden ja Haminan lumoavassa saaristossa. Vuokraa mökki meren rannalta tai saarelta ja nauti kauniista, puhtaasta saaristosta, sen auringonlaskuista ja -nousuista – ja lintuparvista, jotka lentävät ylitse katkeamattomana nauhana.

Katso Arktika-sivustolta lisätietoja tästä ainutlaatuisesta tapahtumasta ja selaa majoitusvaihtoehtoja verkkosivuillamme. Lisää vinkkejä majoitukseen löytyy Arktika-sivustolta ja lähiseudun kaupungit Kotka ja Hamina tarjoavat myös lisää erilaisia majoitusvaihtoehtoja lyhyen ajomatkan päässä.

Nähdään Itäisen Suomenlahden rannoilla toukokuussa! 🦅