Ota kevät vastaan meloen Kymijoella

Historiallisen 1700-luvun ruukkimiljöön kupeessa Strömfors Outdoor Factory vuokraa välineet maalle ja joelle, myös yöpymiseen vaikkapa puiden väliin pystytetyssä teltassa.

”Kymijoen suisto on ihanteellinen melontaan ja sopii hyvin aloittelijallekin, koska joessa on hyvin suojaa tuulelta ja vähän virtausta. Jokimaisema on vehreä ja osittain suojeltu eli luonnon rauhaa löytyy paljon”, sanoo Strömfors Outdoor Factoryn yrittäjä Topi Lintukangas. 

Lintukankaan yritys vuokraa ryhmille myös sup-lautoja, mutta niitä Lintukangas suosittelee vasta kesäkuukausiin. 

”Inkkarikanoottimelonta on lähinnä pukeutumiskysymys. Keväämmällä tarkenee jo hyvin Tentsile teltassa. Meiltä saa koko paketin yöpymiseen Hattarinniemen leiripaikalle; teltan tarvikkeineen, polttopuut, kanootin tai pyörän, vain retkieväät pitää itse ottaa mukaan.”

Strömforsin ruukin vanhaa, jo 1700-luvulta peräisin olevaa kylämiljöötä Lintukangas pitää loistavana tukikohtana luontoretkeilyyn. 

”Luonto on monipuolista ja korkeuserot vaihtelevat. Patikointiin suosittelen Kukulin vaellusreittiä, joka kiertää hienon Kukuljärven maisemista  Huuhkajavuoren päälle, pyöräilyyn löytyy vaihtoehtoja niin hiekkateille, asfaltille kuin maastopyöräilyyn”, Lintukangas kertoo.

lisätietoja: stromforsoutdoor.com