Tuntemattoman polku

Virolahden Bunkkerimuseolla avattiin syksyllä 2018 uusi elämyksellinen patikkareitti. Reitin teemana on Aku Louhimiehen Tuntematon sotilas -elokuva, jota kuvattiin mm. Virolahdella. Polun varrella on kuvia sekä tunnettuja lausahduksia elokuvasta. Taulujen lisäksi reitillä voi tutustua Salpalinjan korsuihin ja panssarikiviesteisiin.

Aloituspiste: Suosittelemme reitin aloituspisteeksi Virolahden Bunkkerimuseota, Vaalimaantie 1318, 49960 Ala-pihlaja tai puolivälissä reittiä sijaitsevaa Salpaparkkia (Salpalinjantie, lähellä E18- tien ramppia nro 86). Suosittelemme reitin kulkemista vastapäivään, mutta matkan voi kulkea kumpaan suuntaan tahansa.
Pituus: 4,6 km. Keskimääräinen kesto 2-3 tuntia.
Käyttöaika: Ei talvikunnossapitoa.
Soveltuvuus: Reitti soveltuu kävellen tapahtuvaan retkeilyyn.  Itäinen puoli reitistä on haastavampaa metsäpolkua. Läntinen puoli reitistä on helppokulkuista liikuntapolkua. Soveltuu kaikille normaalikuntoisille. Ei sovellu liikuntarajoitteisille. Lapsille vain aikuisten seurassa. Läntinen osuus sopii hyvin myös maastopyöräilyyn.
Opastus: Reitti on merkitty vaaleansinisillä reittiopasteilla reitin varrella oleviin puihin. Aukeammilla paikoilla on reitin varrelle pystytetty tolppia, jotka on maalattu samalla värillä.
Nähtävää: Reitin itäisellä puoliskolla on kahdeksan Tuntematon Sotilas -elokuvaan pohjautuvaa taulua. Reitin pohjoisosassa on kolme esittelykäytössä olevaa teräsbetonikorsua ja läntisellä puolella useita Salpapolkuun liittyviä linnoituskohteita.
Palvelut: Bunkkerimuseolla on kahvila, wc, tulentekopaikka ja paikoitusalue.
Huomioi: Kosteina aikoina suositellaan vedenpitäviä jalkineita. Korsuissa tarvitaan valonlähde. Korsuissa on mahdollisuus kolhia itseään ja katolta on putoamisvaara. Tutustuessa korsuun ole erityisen varovainen. Vahingoittumis- ja putoamisvaara olemassa. Älä päästä lapsia korsuihin ilman valvontaa.

Kartta ja lisätietoa reitistä