Yhteistyötä Saksan matkailumarkkinolla

Kouvolan kaupunki, Porvoon kaupunki, Sipoon kunta sekä Kotkan, Haminan ja Loviisan seutu ovat jatkaneet Southeast Finland -alueena aktiivista matkailun myynninedistämistyötä Saksaan. Pitkäjänteisen työn tavoitteena on saada alueen tuotteita myyntiin matkanjärjestäjien tarjontaan Saksassa. Visit Kotka-Haminan matkailupäällikkö Sanna Nikki kertoo, että matkanjärjestäjiin on oltu yhteydessä henkilökohtaisesti, osallistuttu myyntitapahtumiin sekä lähetetty lehdistötiedotteita ja uutiskirjeitä.

Saksalaiset matkustavat yhä enemmän luonto- ja ulkoiluteemaisille lomille, etsivät autenttisia, paikallisia elämyksiä sekä arvostavat luksusta. Pidemmät matkat sekä matkustaminen matkailu- tai vuokra-autolla kiinnostavat aiempaa enemmän bussimatkojen ja suorien lentojen sijaan. Myös vastuullinen matkailu on Saksassa entistä kiinnostavampaa ja kohteen valinnassa vastuullisuus- ja ympäristönäkökulmat vaikuttavat enemmän kuin koskaan aiemmin. Saksalaisten matkailutrendit selviävät saksalaisen myyntikumppanin Lieb Managementin kokoamasta raportista, joka kootaan kaupungeille säännöllisesti.

Yksi tärkeimmistä toimenpiteistä oli syyskuussa 2021 järjestetty tutustumismatka, jolloin alueella vieraili viisi matkanjärjestäjää tutustumassa monipuoliseen matkailutarjontaan. Matkalle osallistuneet matkanjärjestäjien edustajat olivat kiinnostuneita mm. Malmgårdin kartanon, Merikeskus Vellamon ja Porvoon Huviloiden palveluista. Patikoinnit Repoveden sekä Sipoonkorven kansallispuistoissa saivat myös positiivista palautetta osallistujilta.

”Suunnitelmat ovat muuttuneet alati, kun erilaisia messuja ja tapahtumia on peruttu tai ne ovat muuttuneet virtuaalisiksi. Olemme kuitenkin reagoineet muutoksiin nopeasti ja pitäneet hyvin tärkeänä jatkuvan yhteydenpidon ylläpitämistä tärkeisiin kontakteihimme Saksassa”, sanoo Kouvolan kaupungin matkailuneuvoja Päivi Oksanen.

”Southeast Finland -alue tarjoaa erityisen paljon kiinnostavaa sisältöä, järviä, saaristoa ja metsää. Alueella on myös tarjontaa kulttuurin ja ruoan saralla. Monet matkailijat saksankielisestä Keski-Euroopasta ovat ilahtuneet tarjonnasta ja aktiviteetista. Välimatka on myös lyhyt ja yhteys lautallamme kätevä”, sanoo Southeast Finland -alueen yhteistyökumppanin Finnlines Deutschland GmbH:n edustaja, Sales Promotion Supervisor Marius Michaelis.

”Southeast Finland -alue on todella potentiaalinen kohde saksalaisille matkailijoille erityisesti koska se sijaitsee lähellä Helsinkiä ja tarjoaa paljon nähtävää pienellä alueella”, sanoo matkalla mukana ollut Patricia Lawitschka Skandinavientrips.de -yrityksestä.

Uutta matkanjärjestäjien tutustumismatkaa suunnitellaan keväälle 2022. Sopimus Lieb Managementin kanssa jatkuu ainakin elokuun loppuun saakka. Yhteistyötä kansainvälisen matkailun kasvattamisessa halutaan kuitenkin jatkaa edelleen.

”Suomen tunnettuus kansainvälisillä matkailumarkkinoilla ei kasva yksittäisen kuntien tai kaupunkien resursseilla vaan ainoastaan tekemällä yhteistyötä ja käyttämällä resurssejamme mahdollisimman paljon yhdessä”, kommentoi Porvoon kaupungin matkailu- ja markkinointipäällikkö Sari Myllynen. 

Lisätietoja:

  • Kotkan, Haminan ja Loviisan seudun matkailun alueorganisaation matkailupäällikkö, Sanna Nikki puh. 040 190 2585
  • Kouvolan kaupungin matkailuneuvoja Päivi Oksanen, puh. 0206 158 401
  • Porvoon kaupungin matkailu- ja markkinointipäällikkö Sari Myllynen, puh. 040 706 120
  • Sipoon kunnan yrityskoordinaattori Anne Peltonen, puh 040 480 8529

Tiedote julkaistiin Uusimaa-lehdessä 6.2.2022