Itärannikon joulutunnelmaa

Miltä kuulostaisi pikkujoulumatka Itärannikolle? Joko Loviisa, Kotka ja Hamina ovat sinulle tuttuja? Joulunalustunnelmasta nautitaan Itärannikolla Kotkansaaren kulttuuritarjonnan äärellä ja Haminan tunnelmallisessa ympyräkaupungissa. Loviisassa pääsee puolestaan kiertämään Wanhan Ajan Joulukoteja ja fiilistelemään Strömforsin ruukin joulutunnelmaa.

Kotka kulttuurinnälkään

Kotkassa kulttuurinnälkää voi ruokkia upeilla teatteriesityksillä ja konserteilla. Kotkan kaupunginteatterin esitykset The Addam’s Family, Shakespearen Myrsky, Sherlock Holmes -klassikko Baskervillen koira ja sydämiä särkevä, ihon alle menevä musiikkinäytelmä Armi tarjoavat jokaiselle jotakin.

Kotkan Konserttitalossa kuullaan Kymi Sinfoniettan tarjoilemina italialaisia ja espanjalaisia sävelmiä, mutta myös kavalkadi Euroviisusävelmiä.

Päivän päättää herkullinen päivällinen Vaustissa, ja hemmotteluyöpyminen Seurahuoneella ja näin unohtumaton pikkujouluelämys on taattu!

Hamina ja tuhat tarinaa

Haminassa joulun tunnelma syntyy aivan itsestään herttaisen ympyräkaupungin kaduilla ja kujilla. Kannattaa varata opastettu kierros Haminaan, sillä sen tuhat tarinaa viihdyttävät ja avaavat ovet kosmopoliittien ja upseerien elämänkohtaloihin.

Haminan linnoituksen joulu tarjoaa kävijöilleen valoa, taidetta ja joulutorien taikaa joulukuun tuomaanpäivään saakka. Seudun muillakin joulutoreilla maistellaan glögejä, ihastellaan jouluikkunoita ja täytetään pukinkontti käsityöläiskojujen, maatilojen ja pikkuputiikkien antimilla.

Ihastuttavat Loviisan Wanhat Joulukodit

Joko olet kuullut ihastuttavasta Loviisan Wanhat Joulukodit -tapahtumasta? Yli satavuotiaat, rakkaudella rempatut ja jouluisiksi koristellut kodit avaavat ovensa yleisölle Loviisassa 3.-4.12. Menneen maailman joulutunnelmaan virittäytyy myös Loviisan kaupunginmuseo eli Komendantintalo. Loviisan ihanissa puutalokortteleissa voisi kierrellä vaikka koko päivän!

Loviisaankin kannattaa varata opas ja sen saa vaikkapa samalla kun varaa kierroksen Bongan linnassa, jossa on esillä taiteilija ja professori Riitta Nelimarkan teoksia. Torin toisella laidalla Osteria Locale tarjoilee herkkujaan. Tämä Smaku-festivaalin makuelämysvoittaja kannattaa testata! Makoisat elämykset odottavat myös historiallisessa vuonna 1695 rakennetussa Degerby Gillessä, jossa loviisalaiset ovat aterioineet jo 1930-luvulta saakka.

Elämyksellinen Strömforsin ruukki

Seuraavana viikonloppuna 10.-11.12. joulua odotetaan Strömforsin ruukissa.

Yhdessä maamme vanhimmista ja parhaiten säilyneistä ruukkikylistä hankitaan lahjat pukinkonttiin ja maistellaan street food kojujen sekä ruukin ravintoloiden herkkuja kuvankauniissa maisemissa. Ruukissa voi myös kokeilla maan ainoan yhä toimivan vesivasaran käyttöä ja yhdistää vierailuun vaikkapa kartingia tai kylpemistä jurttasaunassa.

Löytöretkeilijän Itärannikko odottaa! Tutustu seutumme nähtävyyksiin sekä majoitus-, aktiviteetti– ja ravintolatarjontaan, ja suunnittele elämysmatka Itärannikolle!