Maaginen Vahtivuori lumoaa kekrisoihtujen loimussa

Virolahden Ravijoen kylän Harjun Hovissa vietetään tulevana perjantaina loppusyksyn perinteistä sadonkorjuujuhlaa kekriä. Pimeässä marraskuun illassa soihdut leimuavat kun tulitaiteilijat esiintyvät ja kolmimetrinen kekripukki pääsee oljistansa. Kaikki tämä upealla Vahtivuoren luonnon näyttämöllä huikeiden kallioleikkausten muodostamalla aukealla. Taikaa ei tästä illasta puutu kun värivalot ja soihdut loimuavat luonnon upealla kallioseinämällä ja musiikki täyttää metsäaukean.

Kekri on suomalainen syysjuhla, jolla on juuret vuosituhansia vanhassa eurooppalaisessa maatalouskulttuurissa. Entisaikaan kekrinä juhlittiin sadonkorjuuta ja vuoden vaihtumista. Viime vuosina kekri on saanut uusia muotoja aina lähiruokamarkkinoista rokkikonsertteihin. Kekrin ytimessä ovat yhteisöllisyys yli sukupolvirajojen, irtiotto arjesta sekä tietysti uuden sadon antimista nauttiminen.

Vahtivuoren kekri alkaa perjantaina 5.11.21 klo 18 Haminan Teinisirkuksen tuliesityksellä. Kannattaa siis olla paikalla ajoissa! Ravijoen jylhien metsien siimeksessä kuullaan illan aikana musiikkia, seikkaillaan pimeissä luolissa ja kauhujen polulla sekä shoppaillaan paikallistuotteita. Ota taskulamppu mukaan ja valmistaudu maagiseen tunnelmaan.

Harjun Hovi on Virolahden Ravijoen historiallisessa kartanomiljöössä toimiva oppimiskeskus, jossa opiskellaan puutarha-, hevos-, metsätalous-, maatalous-, luonto- ja ympäristöaloja. Opiskelijat toimivat kekrijuhlan järjestelijöinä ja tapahtuma järjestetään Salpalinjan panssariesteen rakennusta varten louhitun Vahtivuoren kallioleikkauksen juurella, ja on esteetön tapahtuma. Historiallinen tunnelma ja nuori yritteliäisyys yhdistyvät Harjussa ainutlaatuisella tavalla. Tule sinäkin kokemaan kekri-illan taika Vahtivuorelle!