Luontonautintoja keisariperheen jalanjäljissä Virolahdella

Laineet liplattavat rantakiviin ja kaislikko suhisee tuulessa. Auringonsäteet kimaltavat lempeissä laineissa. Tähän idylliin Virolahden Hurpun alueella Venäjän viimeinen keisari Nikolai II ihastui niin, että vietti alueella kymmenen kesää ystäviensä ja sukulaistensa kanssa. Keisarillisia nautintoja varten rakennettiin huvipuisto puukaruselleineen ja tenniskenttä. Nyt jäljellä on vain muistot, historialliset dokumentit ja kaunis luonto.

– Historian havina, retkeily ja kaunis luonto yhdistyvät kun saamme kesän aikana alueelle infotauluja. Tulossa on myös mobiilisovellus, jonka avulla voi palata virtuaalimatkalle ja tavata kenties vaikka tsaarin, kertoo Virolahden matkailupäällikkö Anu-Leena Lintunen.

Reittiopas Keisarin huvipuistoon:
https://www.visitvirolahti.fi/keisarin-huvipuiston-reittiopas/

Keisarin huvipuiston osoite on Tillintie 90, Virolahti.

Vieraile Pietarin Iisakinkirkon pylväiden ja Aleksanterin pylvään louhintapaikalla

Virolahdella lähellä Keisarin puistoa sijaitsee myös toinen Virolahden ja Venäjän  toinen yhteinen historiallinen kohde, Pyterlahden louhos.
Pyterlahdesta louhittiin Pietarin kuuluisimman, Iisakinkirkon  näyttävät 48  punagraniittipylvästä sekä yhdestä kivestä eli monoliitista tehty Aleksanteri I:n muistomerkki Aleksanterin pylväs Pietarin palatsinaukiolla. Monoliitti kuljetettiin Pyterlahdesta Pietariin kahden höyrylaivan vetämällä erikoisaluksella vuonna 1832.

Pyterlahden louhokselle, joka sijaitsee osoitteessa Hevonniementie 200, tulee kesän aikana katselulavoja sekä info- ja opastetauluja.

Lisätietoja mobiilisovelluksesta: www.visitvirolahti.fi