Koe ma­ku­nau­tin­to­ja, upea au­rin­gon­las­ku ja hyp­py­sel­li­nen ita­lia­lai­suut­ta

Ravintola Keisarinsatamassa hyvä ruoka, kaunis luonto ja historia luovat ainutlaatuiset puitteet viihtyisiin makunautintoihin. Ravintolan nimi ja miljöö henkivät historiaa. Ravintola sijaitsee Kotkan toiseksi vanhimmassa rakennuksessa, jossa toimi vuosina 1895-1967 Kotkan Höyrypanimo.

”Ukko-olutta tehtiin vuoteen 1967 Kotkan Höyrypanimossa. Meillä pääset aikamatkalle panimon historiaan; Ukko-olutta saa nykyään vain meiltä”, kertoo Keisarinsataman ravintoloitsija Anne Savonen.

Savonen asui Italiassa 17 vuotta ja toimi jo siellä ravintoloitsijana. ”À la carte -annoksissamme onkin mukana hyppysellinen italialaisuutta. Ruokafilosofiaamme kuuluu myös, ettei meiltä poistuta nälkäisenä”, Savonen sanoo.

Kolmen ruokalajin Panimon menu on suunniteltu erityisesti oluen ystäville; jokainen annos höystetty oluella ja makumatkalle lähdetään Ukko-oluen kera. Menu tarjoillaan talviaikaan lauantaisin ja toukokuusta eteenpäin myös maanantaista perjantaihin ennakkotilauksesta vähintään neljän hengen ryhmille. Panimon menu on myynnissä elämys- ja aktiviteettikaupassa.

Keisarinsatama -nimi tulee alueella 1800-luvun lopulla kesäisin aikaa viettäneen Venäjän keisari Aleksanteri III huvijahdin ankkuripaikasta. Ravintolan terassi on kesäisin suosittu kauniin jokimaisemansa ja upean auringonlaskun vuoksi.