Koe makunautintoja, upea auringonlasku ja hyppysellinen italialaisuutta

Ravintola Keisarinsatamassa hyvä ruoka, kaunis luonto ja historia luovat ainutlaatuiset puitteet viihtyisiin makunautintoihin. Ravintolan nimi ja miljöö henkivät historiaa. Ravintola sijaitsee Kotkan toiseksi vanhimmassa rakennuksessa, jossa toimi vuosina 1895-1967 Kotkan Höyrypanimo.

”Ukko-olutta tehtiin vuoteen 1967 Kotkan Höyrypanimossa. Meillä pääset aikamatkalle panimon historiaan; Ukko-olutta saa nykyään vain meiltä”, kertoo Keisarinsataman ravintoloitsija Anne Savonen.

Savonen asui Italiassa 17 vuotta ja toimi jo siellä ravintoloitsijana. ”À la carte -annoksissamme onkin mukana hyppysellinen italialaisuutta. Ruokafilosofiaamme kuuluu myös, ettei meiltä poistuta nälkäisenä”, Savonen sanoo.

Kolmen ruokalajin Panimon menu on suunniteltu erityisesti oluen ystäville; jokainen annos höystetty oluella ja makumatkalle lähdetään Ukko-oluen kera. Menu tarjoillaan talviaikaan lauantaisin ja toukokuusta eteenpäin myös maanantaista perjantaihin ennakkotilauksesta vähintään neljän hengen ryhmille. Panimon menu on myynnissä elämys- ja aktiviteettikaupassa.

Keisarinsatama -nimi tulee alueella 1800-luvun lopulla kesäisin aikaa viettäneen Venäjän keisari Aleksanteri III huvijahdin ankkuripaikasta. Ravintolan terassi on kesäisin suosittu kauniin jokimaisemansa ja upean auringonlaskun vuoksi.