Herkuttele ja shoppaile mannermaisia makunautintoja Bistro & Butik Kronanissa

Bistro Kronanin syyskausi keskittyy paitsi paikallisten tuotteiden etenkin juuston ja viinin ympärillä.

– Tulossa on viini-, juusto- ja suklaailtoja, joissa asiantuntijat opastavat maistelemaan toisiaan täydentäviä makuja – myös viinejä suklaiden seuraksi, kertoo Bistro & Butik Kronanin omistaja ravintoloitsija Mia Heijnsbroek-Wirén.

Hänen palvelufilosofiansa on tinkimätön: ”kuninkaallista palvelua kuningattaren kaupungissa” , mikä viittaa palvelun loistavaan laatuun ja ravintolan kotipaikkaan Loviisaan, joka sai nimensä vuonna 1752 kaupungissa vierailleen Ruotsin kuningas Adolf Fredrikin puolison Loviisa Ulrikan mukaan. Myös kahvilan tuotteet tarjoillaan pöytiin.

Iltapäivätee ja Sibelius-viinit

Bistro Kronan panostaa myös teen ja ruuan yhdistämiseen.

– Meillä on omia teebrändejä ja tarjoamme perinteisen iltapäiväteen suolaisine ja makeine makupaloineen, Heijnsbroek-Wirén kertoo.

Sekä ravintolassa että sen yhteydessä olevassa myymälässä näkyy Heijnsbroek-Wirénin Hollannissa asutut vuodet.

– Putiikin tuotteet ovat laadukkaita ruuan valmistuksen, maustamisen ja tarjoilun tuotteita. Belgialaiset suklaat tulevat appivanhempieni naapurikylästä ja juustot Hollannista entisen kotini läheltä, Heijnsbroek-Wirén sanoo.

Kronanin viineistä Juha Berglundin Chateau Carsinin Sibeliusviinit linkittyvät myös Loviisan historiaan, sillä Jean Sibelius vietti nuoruutensa kesiä Loviisassa.

Bistro Kronanin kahvilan tuotteissa on laaja valikoima gluteenittomia makeita ja suolaisia tuotteita.

– Myös vegaaneille on kaksi leivosta ja ruokalistamme annoksista muun muassa burgereista voimme tehdä myös vegaaniversiot, Heijnsbroek-Wirén kertoo.