Hamina Festivals - mikä runsaudensarvi!

Miten ihanaa kun on kesä ja Hamina Festivals! Valmistaudu kokemaan huippuelämyksiä Haminan kesässä ja varaa palvelut ajoissa, jottet missaa näitä ainutlaatuisia hetkiä. Valitse oma suosikkisi tai tule vaikka kaikkiin tapahtumiin. Haminassa viidyt taatusti. Vinkkaamme tämän artikkelin lopussa myös majoituskohteita ja muuta tekemistä Haminan reissulle.

Iki-ihana Tove Jansson ja meri -näyttely starttaa 10.6.22 Haminan Raatihuoneella ja kätkee sisäänsä muun muassa Haminan Seurahuoneella säilyneet valtavat muraalit. Kuulostaako sellaiselta minkä sinäkin haluaisit nähdä? Huhu kertoo, että näyttelyä ollaan tulossa katsomaan niin läheltä kuin kaukaakin. Ja onneksi sen voi nähdä koko kesän ajan aina 13.8.22 saakka.

Hurmaavan Haminan kaduilla kuullaan heti kesäkuun puolen välin jälkeen itärannikon kiinnostavin ja freesein rocktapahtuma, East Coast Festival 17.-18.6. Hamina Bastionin kahdelle lavalle nousee nippu huippuartisteja, kuten esimerkiksi Blind Channel, H.E.A.T., Poets of the Fall, Mouhous, Atomirotta, Mariska ja Von Hetzen Brothers.

Heinäkuun puolessa välissä Hamina täyttyy kansainvälisistä muusikoista kun sotilasmusiikkifestivaali Hamina Tattoo 11.-16.7.22 tuo väkeä kaukaisista maista huikean Haminan linnoituksen areenoille. Puistokonserteissa nautit kesästä ja taidokkaista musiikkiesityksistä. Tattoo on täydellinen tilaisuus tutustua historialliseen ja kiehtovaan Haminaan.

Eikä tässä edes kaikki, tapahtumia Haminassa riittää kaikenikäisille ja kaikenlaiseen makuun pitkin kesää. Jukka Rintalan näyttely on jo perinteisesti osa Haminan kesää ja Bastionissa nähdään lisäksi hulvatonta kesäteatteria kun lavalle nousee mm. Vuokko Hovatta Mikko Kivisen ohjaamassa komediassa ’Vaimoni on toista maata’. Kurkkaa kaikki Hamina Festivals -menot Haminan kaupungin verkkosivuilta.

Tutustu Haminan historiaan ja maaseutuun

Kun olet Haminassa, kannattaa sinun ehdottomasti käydä opastetulla vanhan kaupungin kierroksella. Hamina on tuhansien tarinoiden viehättävä pikkukaupunki, joka on kokenut monenlaisia vaiheita historiansa aikana. Ympyräkaupungin kaduilla käyskentelivät aikoinaan aristokraatit, kenraalit ja kosmopoliitit.

Hamina on sijoittuu luonnonkauniiseen, merelliseen ympäristöön ja koska kaikki on sopivan pyöräilymatkan etäisyydellä, suosittelemme kaupunkipyörän vuokraamista. Käy nauttimassa Tervasaaren sataman tunnelmasta ja pulahtamassa Hamina Camping Pitkäthiekat -leirintäalueen rannassa viihtyisällä hiekkarannalla. Kahvilan terassilla nautit leppoisan lounaan kimmeltävää merimaisemaa ihaillen.

Jos matkustat eläinrakkaassa porukassa, kannattaa ehdottomasti pistäytyä Merikeinun Alpakat -tilalla rapsuttelemassa Suloa ja Chanelia. He käyvät kanssasi mielellään myös kävelyllä. Haminan maaseutu on kaunis ja elinvoimainen. Patikka- ja pyöräilyreittejä seudulla on mielin määrin.

Majoitu ja herkuttele Haminassa

Majoittumiseen Haminassa sinulla on lukuisia vaihtoehtoja. SpaHotel Hamina ja THE Hotel tarjoavat perinteistä hotellimajoitusta kaupungin keskustassa. Hamina Camping Pitkäthiekat -leirintäalueella majoitut joko omassa asuntoautossa tai -vaunussa tai mökissä oman maun ja seurueen koko mukaan. Elämykselliset merellinen Vimpasaari ja kasarmin kupeessa sijaitseva Wanhan Veteraanin rauhanturvaajien tukikohtaelämää jäljittelevä parakkimajoitus tarjoavat jotain vähän erilaista niille, jotka etsivät uusia kokemuksia.

Haminassa on lukuisia tunnelmallisia kahviloita ja ravintoloita, joista erityisesti suosittelemme Lounashuone Kerhon Viinibaaria ja Tervasaaren Rampsi Kitchen & Loungea, sekä kahviloista Huovilaa, Varvaraa ja Kanelia.

Tulethan meidän kanssa juhlimaan upeaa Hamina Festivals -tapahtumakimaraa ja nauttimaan merellisen Haminan ainutlaatuisesta tunnelmasta! Haminassa nähdään! ❤️