Hamina Festivals - mikä runsaudensarvi!

Miten ihanaa, kohta on kesä ja Hamina Festivals! Valmistaudu kokemaan huippuelämyksiä Haminan kesässä ja varaa palvelut ajoissa, jottet missaa näitä ainutlaatuisia hetkiä. Valitse oma suosikkisi tai tule vaikka kaikkiin tapahtumiin. Haminassa viidyt taatusti. Vinkkaamme tämän artikkelin lopussa myös majoituskohteita ja muuta tekemistä Haminan reissulle.

Iki-ihana Tove Jansson ja meri -näyttely starttaa 10.6.22 Haminan Raatihuoneella ja kätkee sisäänsä muun muassa Haminan Seurahuoneella säilyneet valtavat muraalit. Kuulostaako sellaiselta minkä sinäkin haluaisit nähdä? Huhu kertoo, että näyttelyä ollaan tulossa katsomaan niin läheltä kuin kaukaakin. Ja onneksi sen voi nähdä koko kesän ajan aina 13.8.22 saakka.

Hurmaavan Haminan kaduilla kuullaan kesäkuun puolessa välissä kavioiden kopsetta kun kaupungissa starttaa koko perheen uusi Hevoset Bastionissa -tapahtuma. Tule ihastelemaan upeita ravihevosia ja uljaita ratsuja 8.-12.6.22 tapahtumaan, joka on yhdistelmä huippu-urheilua, show-näytöksiä sekä valloittavaa hevostunnelmaa. Jos ei heppakärpänen pure niin jo on kumma!

Heinäkuun puolessa välissä Hamina täyttyy kansainvälisistä muusikoista kun sotilasmusiikkifestivaali Hamina Tattoo 11.-16.7.22 tuo väkeä kaukaisista maista huikean Haminan linnoituksen areenoille. Puistokonserteissa nautit kesästä ja taidokkaista musiikkiesityksistä. Tattoo on täydellinen tilaisuus tutustua historialliseen ja kiehtovaan Haminaan.

Eikä tässä edes kaikki, tapahtumia Haminassa riittää kaikenikäisille ja kaikenlaiseen makuun pitkin kesää. Ohjelmalistauksesta löydät mm. Blind Channelin, Jukka Rintalan, Mikko Kivinsen ja monta muuta! Kurkkaa kaikki Hamina Festivals -menot Haminan kaupungin verkkosivuilta.

Kun olet Haminassa, kannattaa sinun ehdottomasti käydä opastetulla vanhan kaupungin kierroksella. Hamina on tuhansien tarinoiden viehättävä pikkukaupunki, joka on kokenut monenlaisia vaiheita historiansa aikana. Ympyräkaupungin kaduilla käyskentelivät aikoinaan aristokraatit, kenraalit ja kosmopoliitit.

Hamina on sijoittuu luonnonkauniiseen, merelliseen ympäristöön ja koska kaikki on sopivan pyöräilymatkan etäisyydellä, suosittelemme kaupunkipyörän vuokraamista. Käy nauttimassa Tervasaaren sataman tunnelmasta ja pulahtamassa Hamina Camping Pitkäthiekat -leirintäalueen rannassa viihtyisällä hiekkarannalla. Kahvilan terassilla nautit leppoisan lounaan kimmeltävää merimaisemaa ihaillen.

Jos matkustat eläinrakkaassa porukassa, kannattaa ehdottomasti pistäytyä Merikeinun Alpakat -tilalla rapsuttelemassa Suloa ja Chanelia. He käyvät kanssasi mielellään myös kävelyllä. Haminan maaseutu on kaunis ja elinvoimainen. Patikka- ja pyöräilyreittejä seudulla on mielin määrin.

Majoittumiseen Haminassa sinulla on lukuisia vaihtoehtoja. SpaHotel Hamina ja THE Hotel tarjoavat perinteistä hotellimajoitusta kaupungin keskustassa. Hamina Camping Pitkäthiekat -leirintäalueella majoitut joko omassa asuntoautossa tai -vaunussa tai mökissä oman maun ja seurueen koko mukaan. Elämykselliset merellinen Vimpasaari ja kasarmin kupeessa sijaitseva Wanhan Veteraanin rauhanturvaajien tukikohtaelämää jäljittelevä parakkimajoitus tarjoavat jotain vähän erilaista niille, jotka etsivät uusia kokemuksia.

Haminassa on lukuisia tunnelmallisia kahviloita ja ravintoloita, joista erityisesti suosittelemme Lounashuone Kerhon Viinibaaria, Panda Sushia ja Tervasaaren Rampsi Kitchen & Loungea, sekä kahviloista Huovilaa, Varvaraa ja Kanelia.

Tulethan meidän kanssa juhlimaan upeaa Hamina Festivals -tapahtumakimaraa ja nauttimaan merellisen Haminan ainutlaatuisesta tunnelmasta! Haminassa nähdään! ❤️