Bastuupplevelse på östkusten

Finländarnas älskade bastu kommer i många skepnader på östkusten. Vad sägs om bastubad i en jurta, en glasigloo eller en grotta? Bastar du helst vid havet, älven eller i skogens skygd? På östkusten hittar du den perfekta bastuupplevelsen, kanske något alldeles nytt och unikt.

Bastuigloon Valosauna

Längst inne i Lovisaviken finns Valosauna som erbjuder njutningsfull värme i ett underbart vackert landskap. Solnedgången färgar stadens siluett på den motsatta stranden i glödande toner av rosa, orange och purpur. Ta en rask tur på isen till sjöfästningen Svartholm före bastubadet och sträck ut dig på de sköna lakanen i intilliggande AuroraHut på kvällen.

Bastuigloon Valosauna

Jurtabastu

I det historiska brukssamhället Strömfors får den äventyrliga resenären basta i en tvättäkta jurta. Hos Strömfors Hyvinvointi Wellness kan du boka en fantastisk upplevelse med allt man kan tänka sig – friluftsliv, badtunna, upplevelserika logialternativ, massage och kroppsbehandlingar med lera, torv eller vilda örter samt naturbutikens sortiment.

Strömfors Hyvinvointi Wellness

Santa Glass Sauna

För dig som är ute efter extravagans och endast nöjer dig med det bästa, erbjuder bastuvärlden i Santalahti mycket att välja mellan. Besöket i rökbastun som byggts i en grotta är oförglömligt, likaså utsikten över havsstranden från bubbelpoolen. Bastubadet i Santa Glass Sauna och övernattningen i en Santa Glass Villa, med egen bubbelpool på altanen, är som gjorda för en romantisk weekend. Hit kommer enligt rykten även kändisar – inramningen är perfekt för frieri.

Santalahti Resort

Bastuflotten Kiulu

Bastuflotten Kiulu vid ön Varissaari erbjuder en havsnära bastuupplevelse. Njut av landskapet och vågornas skvalp när du sitter i bastuns värme och låter den lena värmen smeka din kropp. Perfekt avkoppling!

Varissaari

Marina Café Laituri

I Sapokkas småbåtshamn finns två bastur som värms upp dagligen från november till valborg. Kom till Marina Café Laituris vinterbadplats och upplev den välgörande kombinationen med kallt havsvatten och bastuns ångande värme! Sommartid betjänar bastun båtfolket.

Marina Cafe Laituri

Rampsi Kitchen & Lounge

Njut av hamnens atmosfär i Tervasaari i Fredrikshamn och skäm dig bort med bastubad och god mat på sommarterrassen vid Rampsi.

Rampsi Kitchen & Lounge

Erämys Keisarin Kosket

Ta ett dopp i Kymmene älv, njut av det praktfulla älvlandskapet, basta i bastutunnan och koppla av i badtunnan under bar himmel, mitt i orörd natur på Kultaan Koskitila.

Erämys Keisarin Kosket

Boka upp­le­vel­ser­na för din resa i vår webbutik!

Varaa

Axplock från bloggen