Mobile Menu

Virolahden Bunkkerimuseo

Kulttuuri
Vaalimaantie 1318, Ala-Pihlaja

Virolahden Bunkkerimuseo on vuonna 1980 perustettu sotahistoriallinen museo. Museon perusnäyttely kertoo vuosina 1940–41 ja 1944 tapahtuneesta itäisen maarajan linnoittamisesta Virolahdella. Museo on osa Salpa-asemaa, sodanaikaista puolustusasemaa, joka ulottuu Suomenlahdelta Sallaan ja kenttälinnoitettuna aina Jäämerelle asti.

Perusnäyttely tuo Salpalinjan kävijälle elämyksenä kaikille aisteille. Näyttely tutustuttaa kävijän Virolahdelta alkavan Salpalinjan rakentajiin ja rakentamisen eri vaiheisiin. Sisällä kävellään hämyisen yhdyshaudan läpi ja kurkistetaan tervantuoksuisen puukorsun sisälle. Näyttelyn kuvamateriaali kuljettaa läpi Salpalinjan rakentamisen erilaisten työvaiheiden ja nostaa esille rakentajia erilaisissa töissään. Puolustuslinjan erilaiset osat, kuten erilaiset haudat, esteet ja korsut on esitelty kattavasti näyttelyssä.

Museon näyttelyt jatkuvat ulkomuseoalueelle, jossa kangasmaaston ja suoalueen lomaan sijoittuvia järeitä teräsbetonisia linnoituslaitteita yhdistää opastettu maastoreitti. Tykkipuistossa esitellään sodanaikaista tykistöä.

Museon aukioloaikana kävijöitä palvelee museoshop ja kahvila, tilauksesta myös ruokailumahdollisuus ryhmille.

 

PÄÄSYMAKSUT

7 € ​aikuiset
4 € ​lapset (7-16-v.), varusmiehet, opiskelijat, eläkeläiset, työttömät, ryhmät (yli 10 hlö)
15 € ​perhelippu (2 aikuista ja alle 17-v. lapset)

Pääsylipun hintaan sisältyy opastus.

 

SALPAPOLUN TAUKOPAIKKA

Grillikatos ja käymälä noin 200m museon pihasta. Vesipiste museon ulkoseinässä. Museon aukioloaikoina kahvilapalvelut, wc, mahdollisuus suihkuvuokraan ja pyykinpesuun.

 

Katso myös