Vastuullisuus

Vastuullisuus matkailussa

Vastuullisuus on matkailukohteelle ja alan yritykselle tärkeä kilpailuvaltti. Tulevaisuudessa vain vastuulliset matkailuyritykset pysyvät mukana kilpailussa, sillä matkailijat ja yhteistyökumppanit suosivat vastuullisia kohteita. Vastuullisuus ei ole yritykselle vain taakka, vaan myös hieno mahdollisuus tuottaa uusia palveluja ja uutta liiketoimintaa.

Vastuullinen matkailu on toimintaa, joka on ekologisesti, taloudellisesti, sosiokulttuurisesti ja eettisesti kestävää. Käytännössä vastuullisuus voi näkyä esimerkiksi matkailuyrityksen energiaratkaisuissa uusiutuvan energian suuntaa tai paikallisen kulttuuriperinnön vaalimisena. Vastuullisuus on matkailualan ja matkailijoiden yhteinen asia.

Visit KotkaHamina alueorganisaationa kannustaa ja tukee alueen matkailutoimijoita kehittämään toimintaansa ja matkailutuotteitaan vastuulliseen suuntaan sekä myös viestimään vastuullisuuden eteen tehdyistä asioista.

Sustainable Travel Finland

Kansainvälisiä matkailijoita palveleville toimijoille keskeinen työkalu on Visit Finlandin koordinoima Sustainable Travel Finland – ohjelma, jonka alueorganisaationa Visit Kotka-Hamina toimii. Kirjautuessasi Sustainable Travel Finland -ohjelmaan muista valita järjestelmässä destinaatioksi/alueorganisaatioksi Cursor Oy.

Tutustu

Visit Finlandin kestävän matkailun periaatteet

Visit Finland on julkaissut oppaan työkaluista, joiden avulla voi ottaa ensimmäiset askeleet kohti kestävää kehitystä, vastuullista toimintaa ja siitä viestimistä.

Tutustu myös Visit Finlandin kestävän matkailun periaatteisiin, jotka viitoittavat tietä kestävämmälle matkailu-Suomelle.

Matkailijat voivat tehdä esimerkiksi lupauksen vastuullisesta matkailusta kunnioittamalla mm. Suomen luontoa ja kulttuuria.

 

Case-esimerkit