Valmismatka Virolahti - meren ja rajan läheisyydessä

Matka vie sinut meren ja rajan läheisyyteen Virolahdelle. Hintaan sisältyy Virolahden Bunkkeri-museon pääsymaksu, opastettu kierros sisällä ja ulkomuseoalueella, sekä majoitus Virolahdella.

Suomen itärajalla sijaitseva Virolahti on kuuluisa kivilouhoksistaan, joista ovat peräisin mm. Pietarin Iisakin kirkon kuuluisat monoliitit. Kivityöhön ja paikkakunnan historiaan yleensäkin voi tutustua kotiseutumuseossa, joka sijaitsee Pyterlahden idyllisessä kulttuurimaisemassa.

Vuosisatainen kanssakäynti erilaisten ihmisten kanssa on luonut Virolahdelle vahvan kulttuuripohjan. Monipuolinen luonto takaa kauniin ympäristön ja inspiroiva meri sekä tapahtumarikas historia tarjoavat elämyksiä. 1200 kilometriä pitkä Salpalinja alkaa Virolahdelta. Sen historiaan voi perehtyä Bunkkeri-museossa. Uskaltaisitko kokeilla jotain aivan uutta ja ainutlaatuista. Rohkenisitko muuten viettää yösi pallokorsussa, reilun puolen metrin paksuisten betoniseinien syleilyssä?

Harjun Hovi tarjoaa idyllisessä kartanomiljöössä monipuoliset mahdollisuudet retkien, kokousten ja juhlien järjestämiselle. Kauniit rantamaisemat Suomenlahden rannalla sekä itärajan historia ja kulttuuri ovat näkemisen ja kokemisen arvoisia. Harjun historia alkaa jo 1700-luvulta Venäjän keisarinna Katariina Suuren ajoilta.

Virolahti on lintuharrastajalle ihanteellinen paikka, Arktika nimittäin tapahtuu juuri Virolahden yllä. Virolahden sijainti meren ja rajan läheisyydessä tuo oman ulottuvuutensa myös nähtävyyksiin.

Liikettä seudulle tuo vilkas Vaalimaan rajanylityspaikka ja sen mukanaan tuomat palvelut. Outlet keskus Zsar, aivan rajan pinnassa tuo seudulle sekä ulkomaalaisia, että kotimaisia matkailijoita.

Lue lisää Kymenmatkojen verkkosivuilta.