Virolahti Klamila Palvelusatama

Klamilan venesatama on monipuolisen palvelun viihtyisä käyntisatama itärajan tuntumassa. Satama on myös monipuolisten tapahtumien areena, ajanvietto- ja harrastustukikohta sekä kesäasukkaiden, kyläläisten ja satunnaisten matkailijoiden kohtaamispaikka.

Koordinaatit: 60° 30,4’N  27° 28,8’ E
Karttasarja: A 605
Satamanumero: 110

Sijainti: Virolahden kunnan venematkailun keskus on rakentunut Klamilan merellisen kylän kalasatamaan, joka sijaitsee Klamilan lahden rannalla Kelkkaniemessä, reilut neljä merimailia veneilyn runkoväylältä pohjoiseen. Etäisyys Santion rajatarkastuspisteeseen on kahdeksan merimailia. Tuulilta suojaiseen satamaan saavutaan runkoväylältä 5,0 m ja 4,2 m helppokulkuista väylää pitkin. 

Venepaikat: Klamilan veneilijöiden ylläpitämän sataman vieraslaiturissa on 15 venepaikkaa peräpoijukiinnityksellä. Vieraslaiturissa on syvyyttä paikasta riippuen 1,6 – 2,4 m. Isommat veneet voivat kiinnittyä kylkikiinnityksellä betonilaituriin, jossa on vettä 4,2 metriä. Satamassa on lisäksi 4,2 m leveä betoninen veneenlaskuluiska. Raskaampia kuljetuksia varten on 9,5 m ajoramppi. Satamassa on parkkitilaa venetrailereille. 

Palvelut: Satama on avoinna 1.6. – 15.8. Satamassa polttoainemyynti 24/7 korttiautomaatista (98E, diesel), septin tyhjennys, juomavesi ja pyykinpesumahdollisuus. Satama-alueella on infokioski, josta saa mm. jäätelöä ja juomia. Kauppaan matkaa n. 1,5 km. Satamassa on vuokrattavana polkupyöriä. Maksulliset suihkut ja tilaussauna löytyvät satama-alueelta veneseuran saunarakennuksesta. 

Satama-alueella toimii kesäravintola Bistro & Bar Potkuri. Satama-alueen lähistöltä löytyy myös 8-väyläinen frisbeerata. Ajantasaiset ja tarkemmat tiedot sataman palveluista ja maksuista internetissä www.klamilanvenesatama.fi.