Kantasataman kehittäminen

VipKo - laivaliikenteen kehittäminen

Matkailu ja turismi Kaakkois-Suomen ja Venäjän läntisten metropolien välillä on ollut nousussa jo pitkään, ja onkin selvää, että tällä matkustusyhteydellä rajojen tuntumassa on potentiaalia yhä kehittyä. Viisumivapaa 72h-matkailu ja elektroniset viisumit muiden maiden kansalisille varmistavat matkailun kysynnän alueella tulevaisuudessakin. Tästä huolimatta, alueen merireittejä ei tähän asti olla kunnolla pystytty optimoimaan.

Lue lisää

Satama Areena

Tapahtumakeskusta on viety eteenpäin yhdessä ALA Arkkitehtien kanssa ja elokuussa työryhmä vahvistui Ramboll CM Oy:n rakennuttajakonsulttitiimillä.

”Rakennusluvan saanti tarkoittaa hankkeen konkretisoitumista ja tulemme pysymään suunnitellussa aikataulussa. Backstaffilla on parhaillaan kilpailutus käynnissä tapahtumakeskuksen päätoteuttajasta ja alkuvuodesta 2021 tiedämme kuka vastaa tapahtumakeskuksen rakentamisesta. Tapahtumakeskuksen rakentaminen alkaa jo alkukeväästä 2021 ja rakennus valmistuu keväällä 2023. Ensimmäisiä tapahtumia on mahdollista järjestää viimeistään kesällä 2023”, Aleksi Sallinen, Backstaff Oy:n projektipäällikkö, kertoo.

Lue lisää