Visit Kotka-Hamina avaa oman alueellisen verkkokaupan matkailijoille

Yhä useammin matkailijat haluavat varata ja ostaa kaikki palvelunsa matkalleen verkosta. Visit Kotka-Hamina on markkinoinut seudun matkailupalveluita jo vuosia, mutta tehokas ratkaisu keskitettyyn digitaaliseen ostettavuuteen on puuttunut, ja ratkaisuja palvelun kehittämiseen on mietitty ja kokeiltu vuosien varrella.

Nyt olemme avaamassa oman seudullisen, keskitetyn verkkokaupan matkailijan käyttöön. Ratkaisun palveluun tarjoaa Johku.com-alusta. Useat matkailuyritykset ovat viime vuosina perustaneet omia verkkokauppojaan Johku-alustalle, ja se on koettu helpoksi käyttää ja muokata omiin tarkoituksiin. Johku-kaupat ovat ylipäätään vakiinnuttaneet asemansa laajasti ympäri Suomea.

Visit Kotka-Haminan Johku-kauppapaikka parantaa matkailualueemme tuotteiden ja palveluiden digitaalista löydettävyyttä, kun mahdollisimman suuri osa seudun matkailupalveluista on potentiaalisten kuluttajien löydettävissä samasta kauppapaikasta.

Käytännössä Visit Kotka-Haminan Johku-kauppapaikka toimii tuotteiden näyteikkunana ja teknisesti kauppaprosessi tapahtuu kokonaisuudessaan yrittäjän omassa kauppapaikassa. Visit Kotka-Hamina ei itsessään myy tai välitä tuotteita tai palveluita. Asiakas voi ostaa kauppapaikasta vain yhden tuotteen tai palvelun kerrallaan, jolloin ostettavissa olevat tuotteet ja palvelut eivät voi muodostaa keskenään matkapakettia tai yhdistettyä matkanjärjestelyä.

Järjestämme Visit Kotka-Haminan lanseeraustilaisuuden yrittäjille Cursorin Eagle-auditoriossa to 4.4. klo 9–10.30. Tilaisuuteen voi osallistua myös Teams-yhteyden välityksellä Tilaisuudessa esitellään uutta alueellista kauppapaikkaa. Paikalla on myös Johkun edustaja kertomassa lisää Johku-kauppapaikan mahdollisuuksista. Ilmoittaudu mukaan tilaisuuteen tästä.

Lisäksi järjestämme Johkun käyttöönottokoulutuksia seuraavasti, joihin voit ilmoittautua mukaan tästä.

 • Työpaja 1. Johku Kickstart (2 h) 8.4. klo 9.00–11.00, Cursor, Eagle-Auditorio
 • Työpajat 2. Tuotteiden luominen (2 h) ja 3. Tuotteiden hinnoittelu (2 h) 12.4. klo 9.00–14.00, Cursor, Eagle-Auditorio

Visit Kotka-Haminalta Mikko Kiirikki ovat Kari Taimisto ovat yhteydessä jo olemassa oleviin sekä mahdollisesti kiinnostuneisiin Johku-kauppiaisiin maalis-huhtikuun 2024 aikana ja auttavat halukkaita toimijoita saamaan tuotteensa ostettavaksi kauppapaikalle ennen kesäsesonkia.

Johku-kaupanpaikan hyödyt yrityksille pähkinänkuoressa:

 • Kaikki tuotetyypit tuettuja
 • Ilmaiset kauppapaikka ja kassatoiminnot: (ei kk-maksua. Johkun välityspalkkio max. 2,5 % + mahdolliset transaktiomaksut)
 • Visit Kotka-Haminan tarjoama ilmainen kauppapaikka yrittäjille: ei komissiota
 • Mahdollisuus kauppiasyhteistyöhön: toimijoiden välinen palveluiden ristiinmyynti
 • Johkun vakaa ja kasvava markkina-asema
 • Helppokäyttöinen suomenkielinen käyttöliittymä
 • Yrittäjien manuaalinen tilausten käsittelyyn liittyvä työmäärä vähenee huomattavasti
 • Monipuoliset integraatiomahdollisuudet erityisesti majoitus- ja ohjelmapalveluyrityksille myös muihin OTA-kanaviin
 • Digitaalinen kauppapaikka tukee myös matkailupalveluiden löydettävyyden ja ostettavuuden eteen tehtäviä Visit Kotka-Haminan markkinointitoimenpiteitä

Nykyinen Elämys Groupin kanssa yhteistyössä tarjottu Bokunin alitilimallipohjainen verkkokaupparatkaisu poistuu käytöstä, ja tästä olemme tiedottaneet kauppapaikalla mukana olevia toimijoita erikseen. Yhteistyötä Elämyksen kanssa voi edelleen jatkaa ottamalla käyttöön Johku-kauppapaikan rinnalla oman Bokun-tilin. Myös Bokunin integraatio mahdollistaa toimijoille pääsyn myös kansainvälisiin OTA-kanaviin tuotteiden näkyvyyden ja lisämyynnin kasvattamiseksi. Jatkossa matkailutoimijoilla on myös mahdollista tehdä matkanjärjestäjäyhteistyötä ryhmämyynnissä Elämys Groupin kanssa, mistä tiedotamme yrittäjiä lisää lähiaikoina.