Vierailimme matkamessuilla ja osallistuimme Baltian suurimpaan matkailualan tapahtumaan

Visit Kotka-Hamina oli vahvasti mukana Helsingin Matkamessuilla sekä ensimmäistä kertaa myös Tallinnan tunnetuilla Tourest-messuilla. Lue, kuinka vierailut sujuivat ja miten seudun tarjonta otettiin Virossa vastaan.

Matkamessut Helsingissä 2023

Matkamessut järjestettiin jälleen Helsingin Messukeskuksessa 19.-22.1.2023. Visit Kotka-Haminan osastolla kerrottiin koko Itärannikon seudun matkailutarjonnasta ja tulevista kärkitapahtumista. Haminan ja Loviisan kaupungit olivat mukana messuosastolla markkinoimassa Hamina Festivals -tapahtumia ja Asuntomessuja Loviisassa. Messuvieraat saivat osastoltamme parhaat vinkit Itärannikolle, esitteitä ja tyylikkään Visit Kotka-Hamina kassin. Lisäksi matkakohteita etsivät messuvieraat pääsivät swaippailemaan oman lempikohteensa uudesta Matkakohde Match -sovelluksesta ja samalla osallistumaan elämysloman arvontaan.

Messuilla vierailevien kuluttaja-asiakkaiden lisäksi tapasimme Matka Workshop -myyntitapahtumassa yli 20 pääosin kansainvälistä matkamyyjää. Messujen ammattilaispäivänä järjestimme yhdessä Messukeskuksen kanssa osastollamme kutsuvierastilaisuuden Suomen suurlähettiläille.

Visit Kotka-Haminan osasto ja tarjonta herätti paljon positiivista kiinnostusta messuvieraiden keskuudessa. Pääsimme kertomaan seudun tarjonnasta yli 4000 asiakkaalle messupäivien aikana. Helsingin Matkamessut on Suomen suurin matkailualan tapahtuma, joka keräsi tänä vuonna yli 53 000 kuluttajaa ja matkailualan ammattilaista.

Tourest-messut Tallinnassa 2023

Visit Kotka-Hamina oli ensimmäistä kertaa mukana 9.-11.2.2023 järjestetyillä Tourest-messuilla Tallinnassa. Kyseessä on Baltian vanhin ja suurin matkailualan tapahtuma. Osallistuimme muiden suomalaisten edustajien kanssa Suomen yhteisosastolle Soome Finland. Suomen osastototeutuksen koordinoi Toolbox Consulting Oy. Tapasimme Suomen osastolla virolaisia matkatoimistoja ja matkanjärjestäjiä, joita kiinnostivat erityisesti alueemme aktiviteetit, kuten kalastus, pyöräily, melonta ja trekkaus. Suomi on virolaiselle matkailijalle tuttu maa, mutta Kotka-Haminan seudulla ei moni ole vielä käynyt. Hyvä sijainti ja helppo saavutettavuus Tallinnan lautalta kuitenkin koettiin houkuttelevana. Muutaman päivän kiertomatkat, joissa tutustutaan paikallisiin nähtävyyksiin, kuten museoihin, puistoihin ja kulttuurihistoriallisiin kohteisiin kiinnostavat virolaista matkailijaa. Loviisan Asuntomessut koettiin myös mielenkiintoiseksi tapahtumaksi, sillä monet virolaiset kiertävät mielellään useissa asuntomessukohteissa.

Tourest järjestettiin jo 30. kerran. Messuilla olivat mukana kaikki virolaisen matkailun vaikuttajat runsaan yleisön lisäksi. Messujen ammattilaispäivänä järjestettiin ohjelmaa erityisesti matkailualan ammattilaisille ja diplomaateille. 

Vierailijoita vuoden 2019 tapahtumassa oli yhteensä noin 26 000 ja näytteilleasettajia 584 30 eri maasta. Tällöin tapahtuma järjestettiin viimeisen kerran ennen COVID-pandemiaa.

Visit Kotka-Haminan Tourest 2023 -messuosallistuminen on osa Cursor Oy:n toteuttamaa Matkailu- ja palveluyritysten kansainvälisyysvalmennus -hanketta. Hanketta rahoitetaan osana Euroopan Unionin covid-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia.