Ruotsalaisia houkutellaan ainutlaatuisilla elämyksillä

Tuore tutkimus Kairos Travel Trends Travel Trends 2021 paljastaa että ruotsalaiset etsivät nyt kohteita, joissa he pääsevät nauttimaan luonnon rauhasta ainutlaatuisissa kohteissa, nauttien kuitenkin moderneista mukavuuksista ja henkilökohtaisesta palvelusta.

Kotkan, Haminan ja Loviisan seutu tarjoaa uusia eksoottisia kohteita etsiville ruotsalaisille juuri näitä asioita. Itäisen Suomenlahden saaristo ja Kaakkoisrannikon pittoreskit merenrantakaupungit lumoavat karuilla luodoillaan ja historiallisilla tarinoillaan. Kymijoella nautitaan Etelä-Suomen parhaimmista koskista ja sen suistojen kätköissä vaelletaan Etelä-Suomen oloihin harvinaislaatuisessa, Lapin maisemia muistuttavassa suomaastossa. Puhumattakaan rajaseudun tarjoamasta eksotiikasta keisarillisine tarinoineen, jylhine metsineen ja Salpalinjoineen.

Alueen matkailuyrittäjiä valmennetaankin nyt tarjoamaan unohtumattomia matkailuelämyksiä vaativille ruotsalaismatkailijoille erämatkailun hengessä, puhtaan luonnon äärellä aluekehitysyhtiö Cursorin matkailun alueorganisaatio Visit Kotka-Haminan koordinoimin koulutuksin. Tammi- ja helmikuun aikana alueen yrittäjille järjestetään sarja Ruotsin matkailumarkkinalle kohdennettuja tuotteistuskoulutuksia, joista ensimmäinen on tiistaina 25.1. klo 10-12. Koulutus on maksuton ja toteutetaan virtuaalisesti, Teams etäkokousjärjestelmän välityksellä. Työpajasarjan kouluttajina toimivat Johanna Molin ja Juha Sorjonen, Avidly Oyj. Koulutukseen voi ilmoittautua osoitteessa: anna.selanne@cursor.fi.

”Tarkoituksenamme on valjastaa alueen luontomatkailupalvelut ja -taidot, sekä ruokanautintojen tuottajat uusien ruotsalaisten matkailutrendejä vastaavien palveluiden tuotteistamiseen”, kertoo Visit Kotka-Haminan matkailun kehittämispäällikkö Anna Selänne. ”Kaiken toimintamme taustalla on halu auttaa yrityksiä monipuolistamaan palveluitaan ja sopeutumaan alati muuttuville markkinoille”, jatkaa Visit Kotka-Haminan matkailujohtaja Ekaterina Miettinen.

Visit Kotka-Haminalla uskotaan, että glamping-konsepti kantaa sekä kotimaan matkailumarkkinoinnissa että kansainvälisten matkailijoiden houkuttelussa tulevina kausina. Visit Finlandin Ruotsin markkinoita tavoittelevassa Hitta Dig Själv -kampanjassakin vaikuttavat kaakon luontokohteet ja niiden yhteyteen rakennetut palvelut odottavat ensimmäisiä kävijöitä länsinaapurista jo tulevana kesänä, jos terveystilanne suinkin sallii. ”Ruotsin markkinat tarjoavat meille suuren potentiaalin kasvattaa matkailutuloa, ja me pyrimme nyt monin tavoin tavoittamaan tätä kohderyhmää”, Visit Kotka-Haminan matkailun kehittämispäällikkö Anna Selänne summaa.

Lisätietoja antavat:

Anna Selänne, matkailun kehittämispäällikkö Cursor Oy, puh +358 40 674 9192, anna.selanne@cursor.fi

Ekaterina Miettinen, matkailujohtaja Cursor Oy, puh. +358 50 310 9511, ekaterina.miettinen@cursor.fi.  

Tiedote julkaistiin Öst Nyland -lehdessä tammikuussa 2022.