Benchmarking Taalintehdas

Itärannikon saaristomatkailun kehittämiseksi lähdimme syyskuisena keskiviikkona benchmark-matkalle Taalintehtaalle. Visit Kotka-Haminan saaristomatkailun asiantuntijat Mats Selin ja Anniina Merilinna kutsuivat mukaan matkalle Itärannikon vierasvenesatamien toimijoita ja kuntien edustajia.

Taalintehtaan pittoreski miljöö teki reissulaisiin heti suuren vaikutuksen. Meitä oli vastassa Taalintehtaalta Sam Forsbom ja Seidi Lindroos, sekä Sven Ivars Kemiönsaaren kunnasta.

Herkullista lohikeittoa syödessämme DB Marinan rantaravintolassa Sam ja Seidi kertoivat paikan mielenkiintoisesta historiasta ja Sven kunnan roolista ja tavoitteista. Vierasvenesataman uutta konseptia alettiin suunnittelemaan ja ideoimaan tiiviisti yhdessä alueen muiden toimijoiden ja kunnan kanssa rautatehtaan lopetettua toimintansa. Ihan veden äärelle rakennettiin tilat kaupalle ja ravintolalle ja yrittäjät ostivat vanhat teollisuuskiinteistöt, joissa nyt säilötään veneitä talvisin.

Oli inspiroivaa kuulla kuinka Kemiönsaarella visiolla, innostuksella ja yhteistyöllä on saatu pysyviä tuloksia aikaiseksi saaristomatkailun edistämiseksi. Yhteistyön onnistuminen ja sen kautta saadut hyödyt heijastuvat koko alueen toimijoihin. Keskustelussa virisi aiheita mm. eri vierasvenesatamien laajemmasta yhteistyöstä, miksei jopa kattojärjestöstä.

Paluumatkalla vierailimme vielä viehättävässä Mathildedalin ruukin Mathildan Marinassa ja saimme kurkata sen tiloihin ja hotellihuoneisiin.

Iso kiitos Taalintehtaan vierasvenesatamalle DB Marinalle, Kemiönsaarelle ja Mathildan Marinalle vieraanvaraisuudesta. Palasimme kotiin reppu täynnä ideoita ja innostusta. Tästä on hyvä jatkaa Itärannikon saaristomatkailun kehittämistä oman seutumme upean jengin kanssa. Meillä on hienoja toimijoita seudullamme, iso kiitos kaikille osallistujille.

Lue lisää Itärannikon saaristomatkailun kehittämisestä verkkosivuiltamme.