Kävellen koet enemmän

Kiireetön kävely, mukaviin paikkoihin pysähtyminen ja paikallisen elämänmenon tutkailu on monesti matkojen parasta antia. Kotka-Haminan upeat ja palkitut puistot tarjoavat mahdollisuuksia monenlaisten elämysten paketointiin. Maailmanluokan pikkukaupunki Hamina ja sen ainutlaatuinen ympyräkaava tarjoavat puolestaan historian havinaa sekä piipahduksia paikallisiin kahviloihin, putiikkeihin, kirkkoihin ja historiallisiin rakennuksiin. Kävelymatkan etäisyydellä on paljon nähtävää ja koettavaa, joihin tutustuu parhaiten opastetuilla kaupunkikierroksilla.

https://www.haminanseudunoppaat.fi/

Kotkansaarelta löydät lyhyiden etäisyyksien päässä toisistaan yhdeksän puistoa, jotka ovat kaikki omilla tavoillaan uniikkeja. Poimi joukosta kiinnostavimmat – tai kierrä vaikka kaikki: Sapokan Vesipuisto, Katariinan Meripuisto, Sibeliuksenpuisto, Isopuisto, Veistospromenadi, Palotorninvuoren puisto, Yrttipuutarha Redutti-Kotka, Fuksinpuisto ja Toivo Pekkasen puisto. Jokipuisto ja erämaahenkinen Koskipuisto sijaitsevat Kotkansaarelta vajaan kymmenen kilometrin päässä Karhulassa, joka sekin on oman retkensä arvoinen alue. Opastettu kierros Kotkan puistoissa on yksi ryhmätarjontamme ikisuosikkeja.

Tähän kuva fuksinpuistosta!

http://www.kotkaguides.fi/

Jos kaipaa syvemmälle luontoon, löytyy Kymijoen varrelta ja Valkmusan kansallispuistosta upeita patikointireittejä. Myös itärajalla Salpalinjaa myötäilevä Salpapolku on hieno elämys. Reitti sopii sekä maastopyöräilyyn että patikointiin.

Kotkan Sibeliuspuiston ilmakuva hiekkakäytävistä.