Bli förtjust i Östkusten

Stillsamma promenader då man stannar till en inre röst och studerar det lokala livet är oftast det bästa på semestern. Andas in, se dig om, lyssna, motionera, sitt på picknick – när man gör allt i sin egen takt öppnas sevärdheterna och den omgivande naturen för alla sinnen!

Strömfors Bruk

Njut av naturen och vykortsvyer i den unika järnbruksorten Strömfors, bara en timmes bilresa från Helsingfors. Här glömmer du vardagen och kopplar av i en vacker miljö. Upplev Kymmene älv (Kymijoki på finska), som kallas Finländska Amazonen, med kajak eller SUP-bräda. Vandra runt det vackra Skukulträsket (Kukuljärvi på finska), bada jurtabastu eller besök ett konstgalleri, en sommarteater eller ett verkstadsmuseum. Strömfors har också flera restauranger, en butik och ett kafé. Du kan även övernatta på Strömfors Bed & Bistro och njuta av den vackra och unika järnbruksmiljön en dag till.

Strömfors bruk

Stäm­nings­ful­la Lovisa

För dem som älskar pittoreska trähuskvarter är Lovisa en skatt. Ge det tid. Strosa runt i stadens kvarter. Kika in på innergårdarna och insupa stämningen från den gamla goda tiden.

Stämningsfulla Lovisa

Prisbelönta parker i Kotka

Parkleden på Kotkansaari är fem kilometer lång. Du kan välja de mest intressanta parkerna eller se hela rutten till fots eller på cykel. Rundan omfattar Sapokka Vattenpark, Katariinas Sjöpark, Skulpturpromenaden, Haukkavuori utsiktstorn, Palotorninvuoren puisto, Mansikkalahti, Sibeliusparken ja Örtträdgård Kotka-Redutti.

Parker i Kotka

Fred­rik­shamns tusentals historier

Småstaden Fredrikshamn erbjuder både historiens vingslag och lokala kaféer och butiker. Längs de cirkelformade gatorna finns stämningsfulla kvarter med trähus, kyrkor och förvaltningsbyggnader. Ringmurens utstående hörn i den stjärnformiga fästningen bildar sex bastioner som fått namn efter befästa städer i Finland på den tiden, och dessa omsluter centrum i Fredrikshamns historiska cirkelstad. De åtta gatorna i centrum strålar ut från Rådhustorget. Två tvärgator följer fästningens form i en ring.

Fredrikshamns tusentals historier

Boka upplevelserna för din resa i vår webbutik!

Boka här

Axplock från bloggen