Småstaden Fredrikshamn

Småstaden Fredrikshamn erbjuder både historiens vingslag och lokala kaféer och butiker. Längs de cirkelformade gatorna finns stämningsfulla kvarter med trähus, kyrkor och förvaltningsbyggnader. Ringmurens utstående hörn i den stjärnformiga fästningen bildar sex bastioner som fått namn efter befästa städer i Finland på den tiden, och dessa omsluter centrum i Fredrikshamns historiska cirkelstad. De åtta gatorna i centrum strålar ut från Rådhustorget. Två tvärgator följer fästningens form i en ring.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on 0bcc65fd-bastioni-kesa-1024x717.jpg

Fästningens centralbastion som blev klar sist i början av 1800‐talet fungerar som scen för de största publikevenemangen i Fredrikshamn och har idag namnet Fredrikshamns bastion. På gångavstånd i den historiska kärnan av Fredrikshamn finns mycket att se och uppleva. Tillbringa sommardagen på Tjärholmens terrasser eller på Fredrikshamns Camping och njut av atmosfären vid havet. Fredrikshamns skärgård är otroligt vacker.

Om du älskar romantiska miljöer med trähus och trädgårdar eller en historisk atmosfär vid kusten, bör du utöver Kotka och Fredrikshamn även besöka Lovisa. Denna idylliska kuststad är vacker året runt.
När du kombinerar dessa med smakupplevelser i områdets kafeterior och restauranger, skapar du en oförglömlig semester för dig och ditt sällskap.