Havsnära Vederlax längst ut i sydost

Vederlax har såväl landskap vid havet som lugnet på landet och skogsstigar. Vårt lands sydöstligaste hörna vid ryska gränsen och östra Finska viken är full av historiska händelser och berättelser om kejserliga äventyr, men också en perfekt plats för avkoppling och stillhet.

Klamila hamn

En sommardag i Klamila hamn består av god mat, en avslappnad hamnatmosfär och glittrande vågor. Med den läckra maten och de uppfriskande dryckerna på Bistro & Bar Potkuris terrass är det lätt att glömma bort tiden. På torgdagarna är vimlet i full gång och då och då bjuds besökarna även på liveuppträdanden.

Klamilan satama

Herrgården Harjun Hovi

Harjun Hovi är en underbar oas mitt i sydöstra Finlands vackra landsbygdslanskap. På herrgårdens marker kan du rida finska hästar, testa på bergsnedfirning på berget Vahtivuori där man under kriget bröt sten för bygget av stridsvagnshinder, ströva i naturen på försvarslinjen Salpalinjen och utforska bunkrar.

Herrgården Harjun Hovi

Bunkermuseet

Bunkermuseet i Vederlax är en upplevelse! Utforska kanoner och pansarvagnar från kriget, smyg i förbindelsegravar och titta in i korsur. Tvärs över museets gårdsområde går raden av stridsvagnshinder av stora stenblock som du kan imponeras av till exempel från museikaféets terrass. Ströva längs Salpalinjen till fots eller ta en tur på en fatbike. På området finns också en byggnad med formen av ett vindskydd som inhyser Green Belt-centrumet där du kan lära dig om Vederlax historia och om miljöskydd.

Bunkermuseet

Boka upp­le­vel­ser­na för din resa i vår webbutik!

Boka här

Axplock från bloggen