Mobile Menu

Kymi Sinfonietta

Kulttuuri
  • Kymi Sinfonietta
  • Kymi Sinfonietta
  • Kymi Sinfonietta

Suomen kärkiorkestereiden joukkoon kuuluva Kymi Sinfonietta aloitti toimintansa 1.1.1999, ja sen soittajisto koostuu vuoden 1998 lopussa yhdistettyjen Kotkan ja Kouvolan kaupunginorkestereiden muusikoista. Tämän ainutlaatuisen kahden kaupungin orkesterin toiminta on ollut monipuolista ja aktiivista. Kymi Sinfoniettan laaja, kiitosta saanut ohjelmisto sekä korkealla tasolla ja palavalla tunteella soitetut konsertit suomalaisten ja kansainvälisten huipputaiteilijoiden kanssa ovat keränneet vankan kuulijakunnan.

Kotkassa ja Kouvolassa säännöllisesti konsertoiva Kymi Sinfonietta on esiintynyt menestyksekkäästi myös kansainvälisillä areenoilla, kuten Pietarissa 2003, Hollannin Heerlenissä 2007, kiertueellaan Kiinassa 2008 sekä Cadogan Hallin konserttisarjassa Lontoossa 2010. Maaliskuussa 2011 Kymi Sinfonietta konsertoi Latvian valtionkuoron kutsumana Riiassa. Orkesteri on herättänyt kansainvälistä huomiota myös vuosina 2004 ja 2009 toimiessaan Kansainvälisen Uuno Klami –sävellyskilpailun radioitujen finaalikonserttien esittäjänä.

Uuno Klami -sävellyskilpailun tarkoituksena on tuoda esille ja edistää eurooppalaista nykysäveltaidetta ja säveltäjien työtä oman aikansa kosmopoliitin säveltäjän Uuno Klamin nimen alla. Kansainvälinen Uuno Klami -sävellyskilpailu lukeutuu maailman menestyksekkäimpien sävellyskilpailujen joukkoon osallistujamäärän ja kilpailujärjestelyjen ansiosta. Se on kansainvälisesti ylivoimaisesti tunnetuin suomalainen sävellyskilpailu. Lisätietoa: www.klamicompetition.fi

Kymi Sinfoniettan ohjelmisto on laaja ulottuen pienistä kamarimusiikkikokoonpanoista suuriin sinfonioihin, vanhasta musiikista uusimpaan uuteen. Orkesterilta on ilmestynyt kolme kiitettyä levytystä Alba-levymerkillä: Uuno Klamin, Eero Kestin ja Toivo Kuulan musiikkia sisältävä Klami Rhapsodie, Toivo Pekkasen tekstiin perustuva Jukka Linkolan säveltämä ooppera ’Täyttyneiden toiveiden maa’ sekä Uuno Klamin musiikkia sisältävä KymiScenes.

Konsertit keskiviikkoisin Kotkassa ja torstaisin Kouvolassa. Palavalla tunteella soitetuissa konserteissa kuullaan säveliä rakastetuista klassikoista svengaavaan menoon – elävän musiikin iloa ja energiaa!  Upean konserttiohjelman löydät www-sivuilta www.kymisinfonietta.fi

Katso myös