Mobile Menu

Kotkan kaupunginteatteri

Kulttuuri
  • kotkan teatteri kausi 2017.jpg
  • vadelmavene juliste Kotkan kaupunginteatteri

 

Kotkan Kaupunginteatteri on musikaaleihin ja laatudraamaan erikoistunut ammattiteatteri, joka toimii kolmella näyttämöllä: teatteritalossa suurella näyttämöllä ja Naapuri-näyttämöllä sekä ravintola Kairossa. Lue lisää teatterista täältä.

Ilon ja toivon syksy Kotkan Kaupunginteatterissa - Suomalaisuutta syvimmillään ja haikailua Ruotsiin

Kauas pilvet karkaavat tuo mieleen Rauli Badding Somerjoen laulun, joka luonnollisesti kuullankin tässä Aki Kaurismäen elokuvaan perustuvassa, Jarno Kuosan dramatisoimassa musiikkinäytelmässä. Perin suomalaista musiikkia esityksessä edustavat myös Topi Sorsakosken ja Agentsien sekä Marko Haaviston ja Poutahaukkojen tunnetuiksi tekemät kappaleet. Tarinan ytimessä ovat ravintolan hovimestari Ilona (teatterin uusi näyttelijä Eeva Hautala) ja bussikuskimiehensä Lauri (Osku Haavisto) joiden kohtalo kulkee vaikeuksien kautta voittoon. Lämminhenkisen musiikkinäytelmän ohjaa Pia Lunkka ja kapellimestarina on Ari Ismälä. Musiikkinäytelmän ensi-ilta on Suurella näyttämöllä 9.9.

Vadelmavenepakolainen on Miika Nousiaisen musiikkinäytelmäksi sovitettu komedia suomalaisesta Mikko Virtasesta (Mikkomarkus Ahtiainen), jonka suurin unelma läpi elämän on ollut muuttua ruotsalaiseksi niin mentaliteetiltaan kuin tavoiltaankin. Marielle Eklund-Vasaman ohjaamaa, paljon ruotsalaiseen malliin iloista musiikkia sisältävää näytelmää esitetään satamaravintola Kairossa 26.10. lähtien. Kapellimestarina Kairossa on Hannu Timonen.

Tohvelisankarin rouva on Maria Jotunin tuttu komedia, jossa kukkea Juulia on mennyt naimisiin vanhan Aadolfin kanssa perintörahojen toivossa. Hänellä on varmat suunnitelmat, miten elämä tulee hänelle myöhemmin hymyilemään nuoren rakastetun kainalossa. Mutta aina ei käy niin kuin haaveillaan. Sakari Hokkasen ohjaaman komedia ensi-ilta on Suurella näyttämöllä 11.11.

Ohjelmistoa rikastuttaa myös Mikko Roihan ohjaama, seitsemän teatterin yhteistyöesitys, Orvokki Aution Pesärikko, jonka esitykset Kotkassa alkavat Naapuri-näyttämöllä 12.10. Jarkko Sarjanen on Kotkan näyttelijäkunnasta tässä esityksessä.

Teatterin ohjelmistossa jatkavat ihastuttava koko perheen näytelmä Ronja Ryövärintytär, nuoruusmuistoja herättävä Häräntappoase ja koskettava Puhdistus.

Anna sinäkin teatterille mahdollisuus ja itsellesi elämys, joka kestää ja yhdistää.

Ohjelmisto- ja yhteystiedot: www.kotkanteatteri.fi

 

 

 

 

 

Katso myös