Mobile Menu

Kotkan kaupunginteatteri

Kulttuuri
  • Junnu Vainio, Kotkan teatteri

Kotkan Kaupunginteatteri on musikaaleihin ja laatudraamaan erikoistunut ammattiteatteri, joka toimii kolmella näyttämöllä: teatteritalossa suurella näyttämöllä ja Naapuri-näyttämöllä sekä ravintola Kairossa. 

Kotkan Kaupunginteatterin syyskauden 2019 ensi-illat

• 31.8.2019 YKSIN SINUN
• 7.9.2019  M/S ESTONIA – ALINAN SELVIYTYMISTARINA

• 23.11.2019 HEINÄHATTU, VILTTITOSSU JA RUBENSIN VELJEKSET

M/S Estonia on Miko Jaakkolan kirjoittama toivorikas musiikkinäytelmä virolaisesta Alinasta, joka yhtenä harvoista selviytyy hengissä vuonna 1994 sattuneesta merionnettomuudesta. Näytelmä kertoo vahvasta ihmisestä, joka kohtaa elämässään suuren tragedian, mutta kykenee surutyön jälkeen aloittamaan uuden elämän. Se kertoo niistä tunteista, joiden eteen joudumme kohdatessamme elämässämme oman henkilökohtaisen Estoniamme, ja hiljaa heräävästä toivosta, joka menetyksien jälkeen kantaa elämäämme eteenpäin. Samoin kuin Viro nousi jaloilleen Neuvostoliiton vallan alta, Alina on ihminen, joka tragedian jälkeen kulkee kohti tulevaisuutta entistä elämänvoimaisempana.

Yksin sinun on tarkoista ja elämänmakuisista näytelmistään tunnetun Anna Krogeruksen kirjoittama tuore runollinen ja hauska parisuhdetutkielma Jarimatin ja Leenan elämästä. Puutarhanhoidon, remontoinnin, sekä lasten harrastusten ja töiden keskellä on vaikea löytää aikaa ihmissuhteelle. Arjen ristipaineessa menneisyydessä vaietut selvittämättä jääneet asiat syöksyvät pariskunnan välisyyteen ja ajavat pariskuntaa kohti yksinäisyyden kokemusta läheisimmässä ihmissuhteessaan. Tilanteet jännittyvät koomisiin sävyihin, mutta naurun alla on myös surun kyyneleet. Yksin sinun kuvaa pitkää parisuhdetta lohdullisella ja kauniilla tavalla.  Esityksen ytimessä on runollinen ja lohdullinen kaipaus rakkaan luokse. Jarno Kuosan ohjaama esitys nostaa esiin kysymyksiä läheisyydestä, yksinäisyydestä sekä kosketuksesta ja sen kaipauksesta. Yksin sinun on esitys miehestä ja naisesta, elämästä sekä rakkaudesta kaiken tämän keskellä

Kaupunginteatteri natisee liitoksissaan, kun Heinähattu ja Vilttitossu pistävät riemukkaasti ranttaliksi! Kattilakosken perheen mökkiloma saa odottamattoman käänteen, kun naapureiksi muuttavat kummalliset Rubensin veljekset. Perheen äiti ihastuu veljesten taiteellisuuteen, mutta salapoliisityötä tekevät Heinähattu ja Vilttitossu huomaavat, että veljeksillä on jotain salattavaa.

Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset perustuu Sinikka ja Tiina Nopolan huippusuosittuun lastenkirjasarjaan. Esitys sopii koko perheelle.

OHJELMISTOSSA JATKAVAT ESITYKSET SYYSKAUDELLA 2019

  • MEIDÄN HERRAMME MUURAHAISIA, Naapuri
  • IKITÄHTI – ANNIKKI TÄHDEN TARINA, Ravintola Kairo
  • SUPERMAMI, Suuri näyttämö
  • JUNNU – SYDÄMENI TÄNNE JÄÄ, Suuri näyttämö
  • KORKKARIT KATTOON, uudistettu joulushow tuo kesän keskelle joulua! Ravintola Kairo

Lipunmyynti:

Puh. 05 234 4199 / teatteriliput@kotka.fi
Lippumyymälä on avoinna ti–pe 11–17 ja 2 h ennen näytöksiä

Tavataan teatterissa!

Ohjelmisto- ja yhteystiedot: www.kotkanteatteri.fi

 

 

 

 

 

Katso myös