Uuperinrinteet

Kymenlaakson nuorekas Uuperinrinteet sai vuonna 2021 Visit Finlandin ’Paras lähirinne’ -palkinnon. Sen monipuoliset viisi rinnettä tarjoavat paremman valikoiman haastavaa laskettavaa kuin moni muu Etelä-Suomen hiihtokeskus. Vuokraamosta saat välineet ja kahvilasta tankkausta, ja onpa Uuperissa myös hiihtokoulu.

  • Lastenrinteessä harjoitellaan alkeet turvallisesti
  • Nautiskelijat viihtyvät loivassa Somparinteessä, joka usein on myös kauden ensimmäinen avattava lasku
  • Kahvilarinne on Uuperinrinteiden pisin rinne, jossa sekä liirailet rauhallisesti etttä kurvailet vauhdikkaasti
  • SnowPark sisältää tiiviin paketin obstaakkeleita ja onkin kovin parkki Talman itäpuolella
  • Punainen rinne on huippuhieno treenirinne ja tarjoaa riittävästi kaatoa vaativaankin makuun.

Uuperinrinteiden palvelut ovat keskittyneet huipulla sijaitsevan, julkisivultaan alppityylisen rinnekahvion ympärille. Samasta rakennuksesta löytyvät välinehuolto ja –vuokraus, kahvila ja lipunmyyntipalvelut. Rakennuksen tiloissa toimii myös SkiShop, josta saa välineitä sekä uusina että edullisesti käytettyinä.

Laskettelun lisäksi alueella on mahdollisuudet myös maastohiihtoon. Latuja pitkin pääsee hiihtämään kymmenen kilometrin päässä sijaitsevaan Haminan Ruissaloon. Kesäaikaan Uuperinrinteet täyttyvät alamäkipyöräilijöistä.

Uuperinrinteet sijaitsee Kymenlaaksossa Haminan (10 km) ja Kotkan (30 km) välissä, 50 km päässä Venäjän rajasta ja 160 km Helsingistä. E18-moottoritietä henkilöautolla Haminaan ajaa pääkaupunkiseudulta noin puolitoista tuntia. Majoitusta, ruokapaikkoja ja nähtävää tällä alueella riittää useammaksikin päiväksi.

Katso aukioloajat ja hinnasto Uuperinrinteiden omilta verkkosivulta.