Loviisa Laivasilta Palvelusatama

Koordinaatit: 60° 27,2’N  26° 14,2’ E
Karttasarja: A 615
Satamanumero: 201

Upea Laivasillan satama-alue on kaupungin kesäisen elämän keskus. Alueella on vanhoissa punamultaisissa suola-aitoissa mm. kesäravintoloita, merenkulkumuseo ja erilaisia näyttelyitä. Satama-alueella on myös lasten leikkipuisto. Loviisan keskustan palvelut ovat kävelyetäisyydellä noin 600 metrin päässä. 

Sijainti: Täyden palvelun vierassatama sijaitsee Loviisanlahden pohjukassa Laivasillan alueella, noin kymmenen merimailia Hodönselältä veneilyn runkoväylältä pohjoiseen. Satamaan johtavan väylän syvyys on minimissään 2,7 metriä. 

Venepaikat ja maksut: Laivasillan vieraslaiturissa on 70 poiju- ja aisapaikkaa. Vieraslaiturissa veden syvyys on suurimmassa osassa paikkoja 2,7 m.

Satamaksu: 10 e/pvä, 20 e/vrk Vuorokausimaksu sisältää sähkön, veden sekä veneilijöiden palvelutilojen käytön.

Yhteystiedot: Satamaisäntä puhelin 040 740 7308

Kaikki palvelut avoinna 1.6. – 31.8. päivittäin. Vieraslaituri avoinna sopimuksen mukaan toukokuusta aina syksyllä jäiden tuloon saakka. 

Palvelut:

Veneilijöiden oleskelutiloissa on saunat, suihkut, vessat, myös inva-wc, pyykinpesu- ja kuivauskoneet, TV, liesi ja jääkaappi. 

Satamassa on info/neuvonta, kioski, polkupyörien vuokraus, kesäterassi, vesipiste, talousjätehuolto (lasi-, pahvi- ja sekajäte), septitankkien imutyhjennys, polttoainejakelu korttiautomaatista ja veneluiska. Satamassa maksuton pysäköinti ja parkkitilaa myös trailereille.