Koivuluoto retkisatama

60° 18.30′ N, 27° 24.10′ E
Karttasarja A, 606, 608
Satamanumero 130

Koivuluoto on noin puolen neliökilometrin kokoinen kalliosaari Haminan ulkosaaristossa, joka sijoittuu sopivasti puoliväliin Kilpisaaren ja Ulko-Tammion väliselle kuuden merimailin mittaiselle reitille.

Saaren rannat ovat kivikkoiset ja maihinnousu varsinkin isommalla veneellä voi olla hankalaa. Pohjois-koillisrannalla olevan autiotuvan kohdille on kuitenkin raivattu kivistä vapaa parin metrin syvyinen ranta, johon veneen voi kiinnittää peräankkurilla.

Koivuluoto on toinen kahdesta kansallispuiston retkisaaresta, jossa retkeilijöiden käytössä on autiotupa. Rakennus on toiminut aiemmin meripelastusseuran pelastusasemana. Tuvassa on sängyt, patjat ja tyynyt kahdeksalle yöpyjälle, pöytä ja penkit, sekä kaasuliesi, puuhella ja lämmitysuuni. Retkeilijä voi yöpyä tuvassa kaksi yötä kerrallaan, minkä jälkeen tarpeen vaatiessa on annettava tilaa uusille yöpyjille. Muut punaiset pikku mökit saaren pohjoiskärjessä ovat kalastajien tarvikevajoja eli ns. kalaputkia, jotka eivät ole retkeilijöiden käytössä.

Pohjoisrannan tuntumassa saaren koilliskulmalla olevan tuvan pihapiirissä on tulentekopaikka ja kuivakäymälä. Saaressa on lisäksi kaksi muuta tulentekopaikkaa.