Arktika

Miljoonat vesilinnut muuttavat itäisen Suomenlahden kautta pesimäpaikoilleen arktiselle tundralle vuosittain toukokuun aikana. Itärannikolla sijaitseva luonnonkaunis Virolahti tarjoaa luontoharrastajalle koko Euroopan parhaimmat paikat seurata tätä upeaa massamuuttoa, ja kerääkin sankan joukon luontoharrastajia sekä kotimaasta että ulkomailta Itäisen Suomenlahden rannoille aina toukokuussa. Tule sinäkin ihmettelemään tätä luonnon huikeaa näytelmää!

Tapahtuman tukikohtana toimii Arktika-keskus Leerviikin virkistysalueella, joka tarjoaa päivittäin kaikki tarpeelliset peruspalvelut: Arktika-näyttelyn, päivystävät lintuoppaat, infopisteen ja kahvilan. Viikonloppuisin Leerviikissä voit myös syödä aamiaisen ja lounaan, kuunnella mielenkiintoisia esityksiä ja shoppailla myyntipisteissä. Ohjelmassa on aiempina vuosina ollut lisäksi mm. perinnepurjelaivaristeilyjä Itäisellä Suomenlahdella ja tarinallinen metsäkonsertti. Klamilan satamassa nautit herkkuja Bistro & Bar Potkurissa.

Keväisessä valossa kylpevän Virolahden merimaisemat ja sen puhdas luonto hurmaavat Arktika-väen vuosittain aina uudelleen. Ajaton maalaiselämä, raikkaat metsäpolut ja levolliset näkymät kumpuileville pelloille ja niityille jäävät mieliin ja antavat juuri sopivan aloituksen kesäkauden odotukseen.

Anna merituulen ja kimalluksen horisontissa saada sinut lomatunnelmaan Virolahden lumoavassa saaristossa. Vuokraa mökki meren rannalta tai saaresta ja nauti kauniista, puhtaasta saaristosta, sen auringonlaskuista ja -nousuista – ja lintuparvista, jotka lentävät ylitse katkeamattomana nauhana.

Katso Arktika-sivustolta lisätietoja tästä ainutlaatuisesta tapahtumasta. Nähdään Itäisen Suomenlahden rannoilla toukokuussa!