Tra­di­tions­far­ty­get Ös­terstjer­nan

Ge dig ut på en oförglöm Med det fantastiska traditionsfartyget Österstjernan kan du segla till Rankö och Fagerö eller till exempel runt Orrengrund. Du får en eller två underbara dagar till sjöss och lär dig mycket om öarna i östra finska viken och områdets historia.

Den ursprungliga paketjakten Österstjernan seglade rutten Lovisa– Stockholm från 1815 till 1848 med både passagerare och frakt. Det nuvarande traditionsfartyget Österstjernan har byggts som talkoarbete efter sin historiska förebild och stod klart 2006. Seglatsen med fartyget är en unik upplevelse som bjuder på stämningen från forna tiders sjöresor.

En dagssegling eller en tur med övernattning – välj det som passar dig och en favoritdestination i seglingsprogrammet. Den gemytliga besättningen sköter förplägnaden och underhåller passagerarna med salta historier från det förflutna. Och det kostar inte skjortan heller. Du får tillgång till medlemsseglatserna enkelt genom att lägga till avgiften stödmedlemmar, 15 euro, på priset när du betalar. På köpet får du glädjen av att vara med och stötta bevarandet av segelfartygshistoria och ungdomsarbete.

Samla ihop ett gäng och be om en offert på en medlemsseglats. Föreslå en tur eller en destination så får du ett färdigt, skräddarsytt paket till exempel med temat Fågel eller Säl. Ta en rekreationsdag med företaget eller föreningen eller fira en unik bemärkelsedag ute till havs.

På samma sätt som underhållet av fartyget genomförs också seglatserna i form av ett talkoarbete av medlemmarna i Österstjernan ry. Intill Skeppsbron i Lovisa finns gott om gratis parkeringsplatser och tjänsterna i Lovisa centrum är på gångavstånd.

Seglingsprogrammet och biljetter hittar du på Österstjernans webbplats: