Adrenalin rush

Fartfyllda äventyr och aktiviteter på den östra kusten

Är du sugen på en aktiv semester, nya upplevelser eller redo att tänja på dina gränser?

Prova på fartfylld forsränning i södra Finlands mäktigaste forsar. Oavsett om du är ute på ditt livs första tur eller en erfaren vildmarksäventyrare, rekommenderar vi att du alltid anlitar en yrkeskunnig guide. Eller tillbringa en oförglömlig dag som viking på ön Rakinkotka! Bekanta dig med den underbara skärgården utanför Kotka på ett fantastiskt roligt sätt: en utflykt med en supersnabb RIB-båt. Ta med vännerna på en festlig tur eller boka båten för familjen, timvis eller för hela dagen.

Östra Finska viken bjuder på fantastiska platser för fiske. Bekanta dig med de lokala företagarnas serviceutbud och gör ett besök till de traditionella fiskarbyarna i skärgården. Säsongen för havsfiske pågår i april–maj och i oktober–november och säsongen för älvfiske i juli–september. En off road-safari är ett spännande äventyr i terrängen längre inåt landet. Du kan också välja en ridvandring över åkrar och till sevärda platser i regionen.

Forsränning

Kymmene älvs fantastiska forsar bjuder på fartens tjusning för våghalsen. Är du en av dem som vågar prova?

Forsränning

Rakinkotka

Rakin Kotka ligger 10–20 minuters båtresa från Vimpasaari hamn i östra Finska vikens bedårande skärgård. Den otroligt vackra ekologiska naturön på 27 hektar erbjuder en storslagen miljö för semester, bastukvällar, familjefester och olika firmaevenemang. Ön är helt och hållet till för gäster på Vimpa och man har byggt en gammaldags skärgårdsby där. En del byggnader är från 1800-talet, men även de nyare byggnaderna har byggt med respekt för skärgårdsstämningen och naturen.

Boka här

Aeronautica Arena

Aeronautica Arena är ett evenemangs- och aktivitetscenter som har ett unikt utbud av fartfyllda aktiviteter och mångsidiga ramar för företagsevenemang. I kärnan av Aeronautica finns en vindtunnel med fritt fall.

Läs mer

Off road safari

Kom och pröva på SUV som antingen en mapper eller en förare. Upplev hur det känns att styra en offroad bil genom en krävande skogsrutt. Stenarna, stubbarna och sluttningarna ger mera utmaningar, och vädret är inget hinder.

Boka här

Fiske

Kymmene älv och Östra Finska viken erbjuder fiskeentusiasterna södra Finlands bästa fiskevatten. Oavsett om du är intresserad av havsfiske eller flugfiske, drar upp lax som ett proffs eller kastar fluga för skojs skull – här kommer du att hitta ditt livs bästa fiskeupplevelser.

Boka här

Boka din resa!

Boka här

Axplock från bloggen