Vikingaön Rakin Kotka

Vill du uppleva äkta vikingaliv? På vikingaön Rakin Kotka får du prova på livet som nordisk krigare! Vid stranden på ön Rakin Kotka finns en vikingaby med logi i vackra, traditionella timmerhus. Ankomsten till vikingabyn på Rakin Kotka är som att kliva in i en film eller resa hundratals år tillbaka i tiden.

De första vikingarna angjorde dessa stränder omkring år 800 och på ön har man hittat gamla vikingagravar. Här köpte vikingarna pälsvaror av de finländska stammarna för att idka handel med dem på andra ställen, ända i Kina.

På Rakin Kotka kan du delta på vikingarnas gästabud, koppla av vid lägerelden, kämpa en hejdundrande vikingatävling, prova din fisketalang eller bara njuta av lugnet och stillheten i naturen på den forntida vikingastigen. Stigen går mitt i vacker skärgårdsnatur och längs vägen passerar du gamla vikingagravar. Här får du uppleva lugnet och harmonin i den finländska naturen vid havet.

Rakinkotkan ekokylän idyllinen piha-alue ja hirsirakennukset.

På ön Rakin Kotka finns logi för cirka 35 personer. På ön finns också två traditionella vedeldade bastur och även en traditionell rökbastu. Före den är klar för bad har den eldats i ungefär åtta timmar. På vikingaön Rakin Kotka avnjuter vi utmärkta måltider i vikingastil, tillagade av färsk, nyfångad havsfisk och med Rakin Kotkas egen vikingaöl till.

Rakin Kotka ligger utanför Fredrikshamn på Finlands sydkust. Båtresan från hamnen på Vimpasaari tar cirka 30 minuter. Båttransporten ingår i resepaketet.

Isle of Vikings