Skärgårdstrafik

Till Östra Finska viken kommer man enkelt med många förbindelsefartyg, kryssningar, turbåtar och vattenbussar. Förbindelsefartygen Otava och Tekla trafikerar till Fagerö, Aspö, Kirkonmaa och Rank. Till många öar och till Kymmene älv ordnas också temakryssningar.

MeriSet-Risteilyt

MeriSetin vesibusseilla ja risteilyillä pääset moniin upeisiin saaristokohteisiin, kuten esimerkiksi Tammioon ja Ulko-Tammioon. MeriSetin Vikla-aluksilla on kahvio, josta voit ostaa pientä suolaista ja makeaa naposteltavaa sekä virvokkeita. MeriSet liikennöi Kotkan Sapokasta.

M/S Klippan

M/S Klippan kuljettaa matkustajia Kotkan edustalla sijaitsevaan Varissaareen ja takaisin Kotkan Sapokkaan tunnin välein.

M/S Jaana

Rankkiin pääsee M/S Jaanan kyydissä heinäkuussa päivittäin, kun lähtijöitä on vähintään 8. Saarelle majoittujat viedään myös pienempinä ryhminä. Tämä Rankin oma alus liikennöi Kotkan Sapokasta.

M/S Mistral

M/S Mistral ajaa matkustajaliikennettä Loviisan Laivasillan ja Svartholman merilinnoituksen välillä. Varaa liput netistä etukäteen!

FinFerries

FinFerries liikennöi seuraaviin saariin: Kuutsalo, Kirkonmaa, Haapasaari, Kaunissaari, Rankki. Lähtö Kotkan Kuusisen satamasta Juha Vainion katu 95 ilmaisella yhteysaluksella. 

Yhteysalus on ensisijaisesti tarkoitettu saarilla asuville ja elinkeinoa harjoittaville (Saaristolaki), eikä reittiliikennettä ole mitoitettu matkailuliikenteeseen, vaikka kyytiin mahtuu kyllä aina matkailijoitakin. Sesonkiaikana voi kuitenkin käydä niin, että yhteysalus tulee täyteen, eivätkä kaikki halukkaat mahdu kyytiin.

Alueella on ilmaisia autopaikkoja, mutta paikkoja on hyvin rajoitetusti. Auton voi jättää myös hieman kauempana sijaitsevalle Sapokan matkustajasataman P‐alueelle.

Taxi-vene

Kotkassa voit tilata nopean Rib-veneen saaristossa liikkumiseen.

Saarimajoittajat hoitavat joissakin tapauksissa kuljetukset saareen, ja kertovat asiakkailleen mahdollisia lisävinkkejä saaristoliikkumiseen. Kannattaa siis tiedustella kyytejä majoitusta varatessa.