Mobile Menu

Kotka Maretarium

Nähtävyydet
Sapokankatu 2, Kotka

MARETARIUM – KOTIMAISTEN KALOJEN UPEA AKVAARIOTALO

Maretarium on suomalaisten kalojen luonnonmukainen akvaario. Eri kalalajeja ja vesien pieneläimiä voit nähdä yli 60 erilaista. Akvaariokierroksen ohessa voit tutustua luontokuvanäyttelyyn, katsella luontofilmejä, puuhailla luontokoulussa, lounastaa kahvilassa ja ostaa matkamuistot Meripuodista. Kesällä sukeltaja ruokkii Itämeri-altaan kalat päivittäin klo 15. Akvaariokäynti on viihtymistä, nauttimista ja oppimista koko perheelle.

MARETARIUMIN NELJÄ VUODENAIKAA

Maretariumin kalat ja sammakot elävät Suomen luonnon vuodenaikojen mukaan. Syksyllä kutevat lohet ja taimenet, helmikuussa mateet, keväällä hauki, nahkiaiset, säyneet, lahnat, ahvenet ja vimmat, kesällä vastaavasti sitten piikkikalat, töröt ja kuhat. Yli puoli miljoonaa litraa vettä sisältävässä Itämeri-altaassa näet myös päivittäiset sään vaihtelut auringonpaisteesta lumisateeseen.  Vierailetpa Maretariumissa mihin vuodenaikaan tahansa, kokemista riittää.

SYÖKÖ KALA? KYLLÄ SYÖ!

Maretariumin erikoisuutena on myös kalojen sukellusruokinta. Kesällä joka päivä, ja muina vuodenaikoina 2-3 kertaa viikossa, sukeltaja käy ruokkimassa Itämeri-altaan kalat klo 15. Silloin on hyvä hetki pistäytyä Meriteatterissa, sillä vilskettä ja nähtävää riittää.

HEI, HOI, HANNA HAUKI!

Kalojen ja vesien pieneläinten katselun ja bongauksen lisäksi Maretarium tarjoaa paljon muutakin mielenkiintoista ja hauskaa tekemistä. Voit tutustua muun muassa vaihtuvaan luontokuvanäyttelyyn, katsella Meriteatterissa dvd-esityksiä ja tehdä tehtäviä luontokoululuokassa. Kahvilassa nautit maukasta lounasta ja virvokkeita ja matkamuistot hoituvat näppärästi Meripuodista. Meripuodissa on myynnissä muun muassa WWF:n, Suomen luonnonsuojeluliiton ja Pidä Saaristo Siistinä ry:n tuotteita. Ja eihän sitä tiedä vaikka vastaan tulisi myös itse Maretariumin maskotti, Hanna Hauki! Hanna Hauki tavattavissa heinäkuussa joka päivä klo 14.

 

Lippujen hinnat:

Aikuiset 14,50 €

Eläkeläiset, työttömät, opiskelijat 12,00 €

Lapset (3-17 v.) 8,00 €

Kimppaliput:
2 aikuista
+ 1 lapsi 35,50 €
+ 2 lasta 43,00 €
+ 3 lasta 50,50 €
+ 4 lasta 58,00 €

Lapset alle 3 vuotta ja erityisryhmien avustajat maksutta.

Ryhmähinnat (vähintään 15 henkilöä) -1,00 €/lippu (normaalista lipun hinnasta vähennetään yksi euro).
Yli 20 hengen ryhmissä ryhmän vetäjä ja bussinkuljettaja maksutta.

Aikuisten vuosikortti (voimassa 12 kk ostopäivästä) 37 €

Lasten vuosikortti 20 €

Huom! Maksuvälineenä käy myös:
Tyky-kuntoseteli+
Virikeseteli

Pääsyliput verkkokaupasta

 

 

 

Katso myös