The Van Kotka

Beslutet om att köpa färgbomben ”The Van” togs ex tempore över en öl. Torgvagnen som köptes på auktion genomgick en omvandling i slutet av coronasommaren 2020. Coronan och permitteringarna fick The Vans tre kockar att göra slag i saken och börja göra verklighet av sin dröm om ett eget företag. Det var dags för något nytt och matbilen blev mittpunkten för arbetet.

Street Food Factory Oy vill ändra folks uppfattningar om gatumat och skapa ny matkultur i Kotka. De vill möta människorna och skapa nya smakupplevelser genom varierad gatumat. Grabbarna bakom The Van, som alla har gedigen erfarenhet i bagaget, har ända sedan starten haft en stark tilltro till sin vision. De vill tillföra marknaden något som kombinerar gatumatens ledighet med den tyngd som deras gemensamma kunskap och erfarenhet medför. Produkterna ger glädje för både finsmakaren och mer anspråkslösa läckergommar – gatumat är för alla.

The Vans team består av kockar som lärt sig yrket hos första klassens mästare runt om i Finland och som har erfarenhet av såväl fine dining som nattklubbsliv. Målet är högklassig gatumat med glimten i ögat. Produkterna tillagas för hand av rena och högklassiga råvaror; bland annat bakar man briochebrödet till hamburgarna själv i det egna köket. Nya idéer poppar upp ständigt tack vare det humoristiska angreppssättet och dialogen i produktutvecklingen.