Vimpa Islands

Rakin Kotka, den otroligt vackra ekologiska naturön på 27 hektar erbjuder en storslagen miljö för semester, bastukvällar, familjefester och olika firmaevenemang. En del byggnader är från 1800-talet, men även de nyare byggnaderna har byggt med respekt för skärgårdsstämningen och naturen. Det finns unik inkvartering för upp till 60 personer och hyran för stugan inkluderar havsresor, användning av strandbastu och roddbåt samt givetvis egna utflykter i öns storslagna natur. På ön finns trivsamma stugor av olika storlekar, vare sig du kommer ensam, tvåsam eller i en större grupp. All energi som behövs kommer från öns egna sol- och vindkraftverk och huvuddelen av de högklassiga råvarorna till måltiderna som serveras på ön kommer från öns egna skogar, grönsaksodlingar samt från de närliggande havsområdena.

Naturen på ön är exceptionellt vacker och utsikten är strålande i skogen och på stränderna, men även från terrassområdena. Ön lämpar sig även för fågelskådning, eftersom tusentals flyttfåglar flyger alldeles ovanför ön varje vår och höst. Från vårt fågeltorn kan du beundra den bildsköna havsutsikten och havsstranden erbjuder många härliga platser för picknick där man kan beundra havsutsikten och tillbringa tid tillsammans. Du kan också delta i fiske- och båtutflykter, natur- och temaresor, såsom exempelvis fågelutflykten Arktika i den praktfulla skärgårdsnaturen och i Finska viken. Området har en gång i tiden varit en genomfartsväg för vikingarna, så naturligtvis kan man också leva sig in i vikingatiden på temautflykter och temamiddagar. På somrarna njuter vi av aktiviteter i vattnet, av bastubad och simning samt båtresor. Det finns många konferenslokaler på ön, ett stort område för eld utomhus, två stora strandbastur som värms upp med ved, en rökbastu, bra badstrand samt pool med havsutsikt.

Ön ligger på kort och tryggt avstånd från fastlandet, dit man åker med ägares (Vimpa Islands AB) säkra båtar som väljs enligt väderlek. Vintertid rör vi oss i området med svävare och snöskoter. Man kan också enkelt ta sig till ön med helikopter.