Vimpa Islands

Vimpa Islands Vikingö på Rakin Kotka erbjuder gästerna en exceptionellt mångskiftande och vacker natur samt såväl fartfyllda som fridfulla upplevelser. På ön bor du bekvämt i stämningsfulla stugor i Kotkanpesä, Suomun tupa, Lokinpesä och Yökyöpeli. Vackrare ö än denna får man leta efter. Naturstigarna för dig längs sandstränder, flyttblock och ett fågeltorn längst inne i viken samt genom en omväxlande terräng. Även om du skulle vistas här en månad, skulle du hitta en ny plats för en picknick varje dag vid havsstranden.

Vimpa Islands erbjuder högklassiga program, aktiviteter, upplevelser samt inkvartering och restaurangtjänster i en naturskön miljö på gården på Vimpasaari i skärgården och på den privata ön Rakin Kotka året runt. Njut av semestern i en skärgårdsstuga vid en hänförande havsutsikt och natur, ordna en familjefest i en unik miljö eller tillbringa en oförglömlig tyky-dag med unika upplevelser. Hyr en stämningsfull skärgårdsstuga på Rakin Kotka eller en välutrustad strandvilla på Vimpasaari och njut av den vackra naturen och friden vid havet. För semesterfiraren, jubilaren eller arbetsgruppen som vill ha aktiviteter finns semester med vikingatema samt fiske-, båt- och fågelutflykter i en fantastisk skärgårdsmiljö. Östra Finska viken hör till Europas bästa trakter för att följa fåglarnas vår- och höstflyttning.

Vimpasaari har ett fridfullt läge i den närliggande skärgården 10 minuters resa från Fredrikshamns centrum. Du kommer ända fram med bil. Det finns högklassig inkvartering i villa, stugor att hyra samt stämningsfulla skärgårdsbodar. Byggnaderna används året runt och är belägna i strandens omedelbara närhet. I omgivningen finns bra möjligheter att cykla, vandra, plocka bär och svamp samt att åka skidor och pilka på vintern.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on d2048371-vimpa-islands-@-harri-tarvainen-8.jpg

Rakin Kotka ligger 10–20 minuters båtresa från Vimpasaari hamn i östra Finska vikens bedårande skärgård. Den otroligt vackra ekologiska naturön på 27 hektar erbjuder en storslagen miljö för semester, bastukvällar, familjefester och olika firmaevenemang. Ön är helt och hållet till för gäster på Vimpa och man har byggt en gammaldags skärgårdsby där. En del byggnader är från 1800-talet, men även de nyare byggnaderna har byggt med respekt för skärgårdsstämningen och naturen. Det finns unik inkvartering för upp till 60 personer och hyran för stugan inkluderar havsresor, användning av strandbastu och roddbåt samt givetvis egna utflykter i öns storslagna natur. På ön finns trivsamma stugor av olika storlekar, vare sig du kommer ensam, tvåsam eller i en större grupp. All energi som behövs kommer från öns egna sol- och vindkraftverk och huvuddelen av de högklassiga råvarorna till måltiderna som serveras på ön kommer från öns egna skogar, grönsaksodlingar samt från de närliggande havsområdena.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on 8b056a30-vimpa-islands-@-harri-tarvainen-6.jpg

Naturen på ön är exceptionellt vacker och utsikten är strålande i skogen och på stränderna, men även från terrassområdena. Ön lämpar sig även för fågelskådning, eftersom tusentals flyttfåglar flyger alldeles ovanför ön varje vår och höst. Från vårt fågeltorn kan du beundra den bildsköna havsutsikten och havsstranden erbjuder många härliga platser för picknick där man kan beundra havsutsikten och tillbringa tid tillsammans. Du kan också delta i fiske- och båtutflykter, natur- och temaresor, såsom exempelvis fågelutflykten Arktika i den praktfulla skärgårdsnaturen och i Finska viken. Området har en gång i tiden varit en genomfartsväg för vikingarna, så naturligtvis kan man också leva sig in i vikingatiden på temautflykter och temamiddagar. På somrarna njuter vi av aktiviteter i vattnet, av bastubad och simning samt båtresor. Vintertid åker vi skidor, traskar med snöskor, spelar isgolf, åker snöskoter och svävare. Det finns roliga aktiviteter för alla årstider. Det finns många konferenslokaler på ön, ett stort område för eld utomhus, två stora strandbastur som värms upp med ved, en rökbastu, bra badstrand samt pool med havsutsikt.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on b3d8f07f-rakin-kotka--annika-ruohonen-7-scaled.jpg

Ön ligger på kort och tryggt avstånd från fastlandet, dit man åker med säkra båtar som väljs enligt väderlek. Vintertid rör vi oss i området med svävare och snöskoter. Man kan också enkelt ta sig till ön med helikopter.