Landsbygden

Koppla av i den fridfulla lantliga atmosfären

Landsbygden i sydöstra Finland charmar! Här om någonstans kan du uppleva att tiden stannar och vardagen försvinner. Ta in det vackra landskapet på cykeln eller svischa fram i lite snabbare tempo med bil på de fina utsiktsvägarna.

På landsbygden kan du välja att bo i värdshus, stugor och på bondgårdar med många slags upplevelser för besökaren. Till familjefavoriterna hör framför allt alpacka-, får- och hästgårdarna där dagarna flyter fram i ett behagligt tempo och gästerna får ta hand om de vänliga djuren. De långa badstränderna, klippklättringsdestinationerna och många andra aktiviteter erbjuder resenären en uppsjö av alternativ för semestern.

En dag som fåraherde: kramterapi på Seppälä fårfarm

Har du alltid drömt om att valla får? Säg inte bä, säg ja, och kom till Seppälä fårfarm i Miehikkälä för sommarens skönaste dagar.

Här väntar nästan 100 mjuka och kramgoda djur som du får gosa med och klappa allt du orkar. På bondgårdssemestern kan du vid sidan av kramterapin delta i skötseln av djuren tillsammans med gårdsfolket. Men det är så klart helt okej att bara njuta av fårens sällskap, landsbygdslandskapet, den vedeldade bastun och badtunnan. Ta med de finska lantrasfårens värme och lenhet hem i form av garn eller sockor som kan köpas i gårdsbutiken.

Seppälä fårfarm

Alpackagården Merikeinun Alpakat

Här kan du njuta av sköna stunder med våra charmiga alpackor i gårdsmiljön, den närliggande skogen med vindskydd och den omgivande naturen. Vi erbjuder arbetshälsoverksamhet och alpackavandringar samt klangbad med klangskålar. Utöver alpackorna bor det även getter på gården.

Boka här

Hamina Camping Pitkäthiekat

Hamina Camping Pitkäthiekat är en naturnära semesterort för familjer med en lång härlig sandstrand. Vi har tältplatser, husbils- och husvagnsplatser och många stugalternativ. Sommarkaféet med altan serverar godsaker som mättar magen.

Hamina Camping Pitkäthiekat

Vaalimaa Camping

Vaalimaa Camping är en fin semesterdestination som bjuder på oförglömliga sommardagar. Det lilla och lugna campingområdet i Vederlax vid Finska viken ligger endast sex kilometer från gränsövergångsstället i Vaalimaa.

Vaalimaa Camping

Herrgården Harjun Hovi

Gårdens historia börjar på 1700-talet, den ryska kejsarinnan Katarina den storas tid. Den idylliska herrgårdsmiljön i Vederlax erbjuder full service för alla slags tillställningar. Herrgårdens fantastiska, över 200 år gamla huvudbyggnad lämpar sig utmärkt för småskaliga konferenser och andra tillställningar.

Herrgården Harjun Hovi

Boka upplevelserna för din resa i vår webbutik!

Boka här